Lullaby (2022)

Recensie Lullaby CinemagazineRegie: John R. Leonetti | 89 minuten | horror | Acteurs: Oona Chaplin, Ramón Rodríguez, Liane Balaban, Mary Ann Stevens, Julie Khaner, Alex Karzis, Spencer Macpherson, Kira Guloien, R Austin Ball, Sasha Rajamani

Op de filmposter van ‘Lullaby’ staat prominent ‘Van de regisseur van Annabelle’ als aanbeveling. Het geeft al precies aan wat je van de nieuwste telg van John R. Leonetti kunt verwachten: een middelmatige, lekker wegkijkende horrorfilm zonder veel verrassingen. Het unique selling point van ‘Lullaby’ is dat het hier om een baby gaat waarop een demon het heeft gemunt. Het geeft deze film net dat beetje extra.

Een jonge moeder (Oona Chaplin) ontdekt een slaapliedje in een oud boek en beschouwt het lied al snel als een zegen. Het wijsje zorgt ervoor dat haar huilbaby vrijwel direct in slaap sukkelt. Haar wereld verandert echter in een nachtmerrie als blijkt dat door het liedje de demon Lilith ontwaakt is. Lilith heeft het op haar baby gemunt. Samen met haar man (Ramon Rodríguez) gaat de vrouw op zoek naar een manier om de demon te bestrijden.

Leonetti maakt middelmatige horrorfilms voor een breed publiek. Naast ‘Annabelle’ blikte hij ook ‘Wish Upon’ in. Films zonder eigen smoel die aardig wegkijken, maar geen blijvende indruk achterlaten. ‘Lullaby’ past naadloos in dat rijtje. Al zullen jonge ouders misschien wel kippenvel krijgen op sommige momenten. Het beoogde slachtoffer is namelijk een baby (een heel schattig en knap exemplaar uit Hollywood. Of het een nepobaby is, is niet bekend). Scènes waarin een klein mens richting glas kruipt, ogen huiveringwekkend.

Die scènes zijn vrij schaars en meestal kijk je naar anonieme acteurs die weinig van hun vlakke rollen (kunnen) maken. Hoofdrolspeelster Chaplin mist charisma en goede dialogen. De cast is niet overtuigend en dat geldt ook voor de special effects. De demonen komen uit de computer en zien er gedateerd en nep uit. Er zit een bepaald soort glans omheen waardoor duidelijk wordt dat deze wezens uit de computer komen en niet zichtbaar waren voor de cast.

‘Lullaby’ is videovoer. Het is wel één van Leonetti’s betere films. Deze film had gerust in de bios gekund.

Frank v.d. Ven

Waardering: 3

Digital download-release: 20 februari 2023
VOD-release: 20 februari 2023