Made for Each Other (2009)

Regie: Daryl Bob Goldberg | 92 minuten | komedie | Acteurs: Patrick Warburton, Danny Masterson, Bijou Philips, Samm Levine, Christopher Masterson, Lauren German, George Segal, Kyle Howard, Leslie Hendrix, Ginger Kroll, Adrian Martinez, Christina Brucato, Ashley Bates, Charlie Hewson, Lyman Chen, Maria Diaz, Marnie Schulenburg, Debargo Sanyal, Josh Alexander, Kelsey Fowler, Lauren Weisman, Michael Lee Gogin, Anthony Pertesis, Logan Fry, Alana Cadiz, Gail Bugeja, Marina Viscun, Kevin Whui, Nancy Wu, Effrem J. Adams, Christina Sciongay, Marty Garcia, Victor Hawks

‘Made for Each Other’ begint met een fantasie van de pril getrouwde Dan Jacobs (grappig onderkoeld gespeeld door Christopher Masterson). Hij is drie maanden getrouwd met Marcy (Bijou Philips) en op seksueel gebied wil het maar niet vlotten tussen het jonge koppel. De hele buurt, van het oudere echtpaar (met tips en zelfs een heuse, zelfgemaakte ‘sex instruction video’) tot de postbode en van de politieagent tot het schoolmeisje, vraagt Dan elke dag naar zijn vorderingen en duimt voor hem. Op zijn werk sluiten zijn collega’s weddenschappen af op de dag waarop ‘het’ eindelijk zal gaan gebeuren. Met hilarische oneliners als begeleidend commentaar: “Dan, jouw vrouw heeft nu officieel het wereldrecord aantal dagen hoofdpijn achter elkaar om maar onder sex uit te komen.” Volgens Dan is het echter gewoon te wijten aan het langdurige helingsproces van de vaginale piercing die Marcy heeft laten zetten. Dat duurt nu eenmaal drie maanden, zo vertelt hij collega’s en vrienden.

Bijna elke dag pauzeren Dan en zijn vrienden/collega’s in een chicken wing restaurant (vrouwen niet welkom!) en nemen daar de dag door. Op een gegeven moment houdt Dan het niet langer. Hij gaat – min of meer gedwongen- vreemd met zijn baas, de bazige en oversekste Catherine, toevallig ook de zus van Marcy. Dan zit er erg mee in zijn maag en wil het aan Marcy vertellen. Vriend Mike (Samm Levine), die er zelf ook een eigenaardige relatie op nahoudt, oppert een ander, waanzinnig idee. Waarom niet proberen om Marcy ook vreemd te laten gaan? Dan staan de jonggetrouwden quitte, kunnen ze alles vergeven en vergeten en eindelijk eens zelf samen seks bedrijven…Dat leidt tot hilarische taferelen met Mack Mackenzie (Patrick Warburton), de beoogde sekspartner van Marcy én hoofdrolspeler in ‘Waterworld. The Musical!’ Enfin, all’s well that ends well.

‘Made For Each Other’ steekt als komedie boven de middelmaat door leuke bijrollen van onder andere Danny Masterson (als ‘The Executioner’, een zich agressief promotende echtscheidingsadvocaat) en Kyle Howard (in de rol van rare, onfrisse vriend Ed). Ook oudgediende George Segal draaft op, als vader van Dan. Vooral leuk zijn de terugblikscènes en de scènes bij het basketbalveld. En met de schunnige grappen valt het wel mee. Er is ‘some nudity involved’, maar het blijft allemaal redelijk binnen de perken. Een goed verteerbare komedie die het in zich heeft tot ‘cultstatus’ te worden gepromoveerd.

Ruud Stift