Man about Town (2006)

Regie: Mike Binder | 97 minuten | actie, drama, komedie | Acteurs: Ben Affleck, Rebecca Romijn, Samuel Ball, Mike Binder, Gina Gershon, Adam Goldberg, Howard Hesseman, Bai Ling, Jerry O’Connell, Kal Penn, Amber Valletta, Damien Dante Wayans, John Cleese

Jack Giarmo (Ben Affleck), is een bekende Hollywood impresario. Alles gaat hem voor de wind: hij heeft een mooie vrouw (Rebecca Romijn), een groot huis en gezellige collega´s. Toch voelt hij zich onrustig. Om daar iets aan te doen besluit hij de cursus dagboek schrijven te gaan volgen. Jack begint te schrijven. Eerst oppervlakkig, maar al snel vertrouwt hij zijn dagboek al zijn gevoelens en geheimen toe. Hij ontdekt veel over zichzelf: zijn leven is niet meer zoals het was en zijn huwelijk ook niet. Jack heeft niet genoeg moeite gedaan voor zijn grote liefde, en zijn baan beheerst zijn leven. Maar nog vóór hij daar verandering in kan brengen, gaat alles mis. Zijn vrouw gaat vreemd en een journaliste is uit op wraak.

Dan gaat alles opeens snel en verandert ‘Man About Town’ van een relatiedrama in een flauwe komedie. De journaliste is een dramaqueen in een minirok, Jack rent rond met enorme witte voortanden en zijn collega´s doen ineens fanatiek aan karate. Het lijkt of regisseur Mike Binder – die in de film Morty speelt – geen keus kon maken tussen de twee genres, en dat is geen slimme zet. Voor de komedieliefhebber is de film saai en wie liever naar een serieus verhaal kijkt vraagt zich af waar die flauwe grappen goed voor zijn. Ben Affleck is qua overkomen en uiterlijk de juiste persoon voor deze rol. Hij is wat stijf en komt arrogant over, net als zakenman Jack. Toch lukt het hem niet om zijn personage diepgang te geven. Daarom zijn de scènes waarin Jack op zoek is naar zichzelf niet erg geloofwaardig. De leukste rol is weggelegd voor John Cleese. Hij is de docent van Jack en is als enige echt grappig. Jammer dat hij zo’n kleine rol heeft. ‘Man about Town’ is geen aanrader, met deze cast – John Cleese, Ben Affleck en Rebecca Romijn – kan het beter. Binder had langer moeten nadenken over wie hij met deze film wil bereiken.

Redactie Cinemagazine

Waardering: 2

Bioscooprelease: 8 juni 2006