Mickey Mouse Clubhouse: Een verrassing voor Minnie (2010)

Regie: Sherie Pollack | 81 minuten | animatie, familie, korte film | “Originele stemmencast: Wayne Allwine, Tony Anselmo, Dee Bradley Baker, Anders Bircow, Jim Cummings, Louise Engell, Bill Farmer”

“Mickey Mouse Clubhouse” is een reeks voor peuters en kleuters, maar dan ook echt alleen voor die doelgroep. Ideaal om als ouder even je kind in de parkeerstand te zetten, want geheid dat ze zich zullen vermaken bij een van de dvd’s uit de serie (en gegarandeerd dat je zelf niet kunt blijven zitten zonder in slaap te vallen). Elke aflevering van “Mickey Mouse Clubhouse” heeft dezelfde opbouw, en iedereen weet dat kinderen, zeker tot groep drie, dol zijn op herhaling. Ze raken er snel mee vertrouwd, dus de herkenbare deuntjes, dansen en spreuken slaan absoluut aan bij de doelgroep. De interactieve elementen zorgen voor betrokkenheid, zoals grote voorbeeld “Dora The Explorer” dat ook al deed. (“Willen jullie meehelpen Goofy het dansje te leren?”).

‘Een verrassing voor Minnie’ (‘A Surprise for Minnie’, seizoen 1, aflevering 2) speelt in op de Valentijnstrend: ook Mickey ontkomt er niet aan om zijn vriendin te verrassen met een Valentijnsverrassing. Gelukkig leert Mickey de kids dat een zelfgemaakt cadeau net zo gewaardeerd wordt als een gekocht cadeautje, want Mickey maakt – met hulp van de kijkertjes – een prachtig glitterend roze Valentijnskaart. Ook de muis-doe-dingen komen daarbij goed van pas.

In ‘Goofy’s feestdansje’ (‘Fancy Dancin’ Goofy’, seizoen 2, aflevering 1) moet Goofy met hulp van zijn vriendjes klaargestoomd worden voor een dansfeestje. Deze aflevering is wel héél eenvoudig: zelfs een kind zou bij voorbaat al door kunnen hebben waar alle muis-doe-dingen voor dienen.

Tenslotte gaat het ook in ‘Donalds speciale postpakket’ (‘Donald’s Special Delivery’, seizoen 2, aflevering 12) om ‘iets doen voor een ander’. Wanneer iedereen behalve Donald iets leuks bij de post vindt, besluiten de vrienden dat ze dan maar een pakket voor Donald gaan samenstellen. De meeste moeite kost het om dit voor Donald geheim te houden.

‘Mickey Mouse Clubhouse: Een verrassing voor Minnie’ is een leuke DVD in de reeks, die eigenlijk in zijn geheel gekenmerkt wordt door middelmatigheid. Geen van de afleveringen springt er echt tussenuit. Alleen voor de kleintjes dus; kun je al tot tien tellen of een driehoek van een vierkant onderscheiden, heb je niets te zoeken bij de TV als deze DVD af wordt gespeeld.

Monica Meijer