Missing (2023)

Recensie Missing CinemagazineRegie: Nicholas D. Johnson, Will Merrick | 111 minuten | drama, thriller | Acteurs: Storm Reid, Nia Long, Ken Leung, Joaquim de Almeida, Amy Landecker, Daniel Henney, Megan Suri, Tim Griffin, Thomas Barbusca, Rick Chambers, Tracy Vilar, Karina Noelle Castillo, Jill Remez, Dalila Ali Rajah, Kendal Evans, Jalil Jay Lynch, Lauren B. Mosley, Sharar Ali-Speakes, Jameel Shivji, Monica Bhatnagar, Marcello Padilla, Rita Rucker, Ava Zaria Lee, Briana McLean, Jasmin Savoy Brown

In 2018 verscheen ‘Searching’. In deze thriller ging een vader op zoek naar zijn vermiste tienerdochter. De film gebruikte een gimmick in de vorm van social media. De hele film was te zien op een computer waarin verschillende vensters open stonden. We kregen een inkijkje in de socialmediageschiedenis van de hoofdpersonen en zagen welke sporen zij op internet achterlieten. Deze sporen vormden de puzzelstukjes van een mysterie dat zich voor onze ogen ontvouwden. Vooral het intense spel van John Cho trok de aandacht.

Zo’n vijf jaar later verschijnt een soort opvolger in de vorm van ‘Missing’. De film begint met het einde van ‘Searching’ maar heeft verder geen raakvlakken met deze film. In ‘Missing’ draait het om June (Storm Reid). Het meisje is streng opgevoed door haar overbezorgde moeder (Nia Long). Wanneer ma met haar nieuwe vriend op vakantie gaat, besluit June helemaal los te gaan en een groots huisfeest te geven. Dat feest loopt uit de hand en ze verslaapt zich. Ze racet als een bezetene naar het vliegveld om haar moeder en vriend op te halen. Alleen komt het stel niet opdagen. June vertrouwt het niet en gaat online om te achterhalen wat er is gebeurd en waarom haar moeder niets van zich laat horen. Dankzij allerlei apps ontdekt June dat haar moeder in gevaar is en een verleden heeft waar zij niets van wist.

‘Missing’ is een degelijke thriller, maar verliest zich in zoveel plotwendingen dat de impact verloren gaat bij elke nieuwe ontwikkeling. Het verhaal is nogal vergezocht en de cast mist het charisma om je bij de les te houden. Je smartphone lonkt gedurende de hele speelduur. Reid heeft een lieve uitstraling, maar weet haar personage niet tot leven te brengen. Ook leiden verschillende bijrollen af, omdat je de castleden vaag kent van een of andere serie. In ‘Searching’ was alleen Cho enigszins bekend en kreeg je het idee naar een soort veredelde reallife show te kijken (met echte mensen). In ‘Missing’ zijn meerdere bekende gezichten te zien en dat zorgt ervoor dat je altijd het idee hebt naar een film te kijken.

‘Missing’ is een leuk tussendoortje, maar geen reden om voor naar de bios te gaan. Met 111 minuten is de film ook te lang. Een paar plotwendingen minder en een vlottere montage hadden deze film geen kwaad gedaan.

Frank v.d. Ven

Waardering: 3

Bioscooprelease: 23 februari 2023