My Date from Hell-Rapture-Palooza (2013)

Regie: Paul Middleditch | 82 minuten | komedie, fantasie | Acteurs: Anna Kendrick, John Francis Daley, Ken Jeong, Rob Corddry, Thomas Lennon, Craig Robinson, John Michael Higgins, Tyler Labine, Calum Worthy, Paul Scheer, Ana Gasteyer, Rob Huebel, Stephanie Paul, Dalila Bela, Sean Michael Kyer, Bjorn Yearwood, Jesse Camacho, Andrew Fiscella, Toby Hargrave

Die Anna Kendrick toch! In ‘Twilight’ moest ze nog genoegen nemen met een bijrol, maar de laatste jaren steekt ze haar co-star Kristen Stewart naar de kroon en fungeert ze steeds vaker als leading lady. En dat is niet alles. Als we op haar hitje ‘When I’m Gone’ uit de film ‘Pitch Perfect’ afgaan, dan kan de actrice nog een aardig moppie zingen ook. In de zwarte komedie ‘My Date From Hell’ heeft de innemende Anna maar liefst twee love interests: de een is een nerd, de ander niemand minder dan de antichrist. Drie keer raden wie ze kiest!

In ‘My Date From Hell’ gebeurt wat religieuze groeperingen al eeuwenlang voorspellen: de Dag des Oordeels breekt aan. Terwijl de uitverkorenen van God oprijzen naar de hemel, worden de ongelovigen getroffen door sprinkhanenplagen, meteorieten en bloedregens. Lindsey (Anna Kendrick) en haar vriendje Ben (John Francis Daley) behoren tot de ongelukkigen die op aarde zijn achtergebleven, maar ze laten zich niet uit het veld slaan. Ondanks de verwoesting om hen heen proberen ze hun dagelijkse routine zo goed mogelijk in stand te houden. Ze beginnen zelfs een broodjeskraam, want – zo redeneert Lindsey – ook tijdens de Apocalyps hebben mensen behoefte aan een goede lunch. Een ontmoeting met de antichrist (Craig Robinson) zorgt voor een kink in de kabel. De zoon van satan valt als een blok voor de sexy Lindsey en vraagt haar zelfs ten huwelijk. Ben en Lindsey zien dit uiteraard niet zitten en bedenken een plan om het Beest uit de weg te ruimen.

Ondanks het leuke concept komt ‘My Date From Hell’ niet uit de verf. Hoe talrijk de grappen ook zijn, ze treffen meestal geen doel, worden te vaak herhaald en laten je af en toe snakken naar een adempauze. Daar geldt zeker voor de grappen van Craig Robinson, die als antichrist de meest ranzige en vrouwonvriendelijke teksten afvuurt. Alleen Lindsey’s stoïcijnse reactie op zijn onophoudelijke geilneverij voorkomt dat je tenen kromtrekken. Gelukkig is het niet alleen kommer en kwel in ‘My Date From Hell’. Sommige scènes zijn wél leuk, zoals het eindgevecht tussen het Beest en God (Ken Jeong), die zich zo kinderachtig gedraagt dat hij eens flink door Lindsey moet worden toegesproken. Al met al is ‘My Date From Hell’ een middelmatige film waar een leukere film in had gezeten. En dat is, om in religieuze sferen te blijven, doodzonde.

Paula Koopmans

‘My Date from Hell’ verschijnt dinsdag 14 januari 2014 op DVD.