My Girlfriend’s Boyfriend (2010)

Regie: Daryn Tufts | 83 minuten | komedie, romantiek | Acteurs: Alyssa Milano, Beau Bridges, Christopher Gorham, Michael Landes, Carol Kane, Tom Lenk, Kelly Packard, Heather Stephens, Emily Dunn, Brad Johnson, Daryn Tufts, Chantel Flanders, Scott Christopher, Maclain Nelson, Elizabeth Hales, David Nibley, Tayva Patch, Christopher K. Hagadone, William Rubio, Gavin Bentley, Chris Clark, Brandy Snow, Annette Wright, Aaliyah Lightfoot, Tony Knight, Hannah McFarland, Lisa Clark, Adam McFarland

Geen hekserijen ditmaal voor hoofdrolspeelster Alyssa Milano die jarenlang in de huid kroop van heks Phoebe Halliwell in de televisieserie “Charmed”. Ze speelt nu de vlotte single Jesse Young die haar geld verdient met serveerwerk in een café. Het ontbreekt Jesse niet aan zelfvertrouwen, maar de grote liefde heeft ze tot nu toe nog niet gevonden. Haar oom Logan ziet dit ook graag veranderen. Sinds de dood van zijn broer ontfermt hij zich over Jesse en haar broer David. Geprikkeld door een opmerking van haar oom, knoopt Jesse een gesprek aan met een klant, Ethan. Hij zit toevallig die dag in de zaak een kopje koffie te drinken. Ethan is danig onder de indruk van de serveerster. Ze weet hem te raken met haar gevatte opmerkingen en geeft hem heel spontaan haar telefoonnummer.

Tot Jesses verbazing loopt diezelfde dag zakenman Troy de zaak binnen en flirt met haar. Hij is recht voor de raap en vraagt of hij haar mobiele nummer mag hebben. Jesse geeft hieraan gehoor en gaat met de twee mannen daten. Hoewel de beide heren elkaars tegenpolen zijn, weten ze elk op hun eigen manier Jesses hart te veroveren. De serveerster raakt verzeild in een gecompliceerde driehoeksverhouding. Kan ze voorkomen dat deze situatie volledig uit de hand loopt én weet ze een keuze te maken?

Het gegeven dat het hoofdpersonage op één dag tegelijkertijd twee liefdeskandidaten tegenkomt, is aardig. Maar de uitwerking laat te wensen over. Het spel van actrice Alyssa Milano als Jesse is weliswaar vrolijk en opgewekt, maar ze kan niet verbloemen dat de chemie ontbreekt tussen haar en de mannelijke tegenspelers. Van de twee mogelijke combinaties zijn miniscule vonken te vinden bij Milano met acteur Christopher Gorham (“Ugly Betty”). Zoals bij de scène waar Jesse ’s avonds met Ethan een intiem etentje houdt op een rubyveld. Of wanneer ze samen met hem zijn zus Sarah bezoekt en warm wordt onthaald door Ethans kleine neefje en nichtje.

Maar als Jesse momenten deelt met reclameman Troy, slaat alle passie flink dood. Acteur Michael Landes (‘Final Destination 2’) speelt vrij stijfjes. Hij gooit zijn charmante glimlach flink in de strijd, maar tussen Landes en Milano broeit het geenzins. Daar kunnen de macho looks van Landes weinig aan veranderen. Best teleurstellend, als je weet dat Milano wél beter kan. Zo was ze als Phoebe met Cole (Julian McMahon) in ‘Charmed’ een passioneel stel. De filmmakers hadden beter een andere mannelijke collega kunnen casten om Milano flink wat tegenwicht te geven.

Veel verrassende wendingen heeft ‘My Girlfriend’s Boyfriend’ niet – behalve op het eind. De grote hamvraag is gedurende de hele film simpelweg voor wie Jesse gaat kiezen. Hoewel de ‘knetterende’ romantiek ver te zoeken is in ‘My Girlfriend’s Boyfriend’, bevat het een paar leuke, flauwe scènes. Die komen op het conto van Milano’s filmbroer Tom Lenk. De manier hoe Lenk de reactie van David uitbeeldt, is geinig. Hij weet het personage heerlijk absurd te brengen. Dit komt vooral naar voren als David een reclamespot moet opnemen voor kauwgom en hoe hij omgaat met zijn bekendheid.

Naast deze ietwat platte humor roert het verhaal ook wel gevoeligere zaken aan. Zo vertelt Jesse in een gesprek met Ethan de reden voor haar eerdere vrijgezelle bestaan. Jammer dat het einde van ‘My Girlfriend’s Boyfriend’ wat dubieus overkomt. Je denkt dat alle losse eindjes zijn weggewerkt, maar dan verstoren de filmmakers het solide geheel met een ogenschijnlijke misplaatste scène. Wie vanaf het begin goed heeft opgelet, zal deze twist met enige moeite kunnen duiden.

‘My Girlfriend’s Boyfriend’ is een weinigzeggende film door de miscasting van ‘Mr. Perfect’ en de saaie manier waarop de dates van Jesse worden ingevuld. Een betere ‘Mr. Perfect’ had de film wellicht wat meer elan kunnen geven en de makers hadden ook een andere aanpak kunnen kiezen om de afspraakjes nog wat spannender in beeld te brengen. De dates blijven nu vrij oppervlakkig en de film kabbelt wel heel langzaam voort. Al deze factoren zorgen ervoor dat ‘My Girlfriend’s Boyfriend’ nu te vergelijken valt met een bonbon waarvan de lekkere vulling is weggelaten…

Ans Wijngaarden