No Service (2013)

Regie: Paul Rudish | 3 minuten | animatie, korte film, komedie | Originele stemmencast: Chris Diamantopoulos, Russi Taylor, Tony Anselmo, Tress MacNeille, Bill Farmer


Af en toe gaat het naleven van de “No Shoes, No Shirt, No Service”-regel, die in sommige restaurants en dergelijke bedrijven in de Verenigde Staten gebezigd wordt, te ver. In augustus 2009 wilde een moeder met haar half jaar oude baby een bezoekje brengen aan de Burger King in Sunset Hills, Missouri, maar haar werd de toegang ontzegd, omdat de baby blote voeten had. In Mickey Mouse short ‘No Service’ overkomt Mickey en Donald iets soortgelijks.

Mickey draagt natuurlijk alleen een broek en schoenen, terwijl Donald alleen zijn alom bekende matrozenjasje aanheeft. Wanneer zij op het strand een eettentje zien, besluiten ze even iets lekkers te halen. Dat kan nog net, want Minnie en Katrien, met wie ze afgesproken hebben, zijn er nog niet. Maar Goofy, de uitbater van het etablissement, wijst hen streng op het “No Shoes, No Shirt, No Service” bordje en stuurt hen weg. Mickey en Donald hebben al snel door dat ze moeten samenwerken om toch een hapje te kunnen krijgen, maar wie trekt nu alle kleren aan? En hebben ze zich wel gerealiseerd dat de ander dan helemaal bloot zal zijn?

‘No Service’ is een hilarisch filmpje, met slimme vondsten en maffe humor, die ook volwassenen zal aanspreken. De tekenstijl is schitterend. ‘No Service’ is eerst uitgezonden op het Disney Channel, is inmiddels – net als de andere shorts – op YouTube te vinden, maar staat ook op de DVD en blu-ray van ‘Muppets Most Wanted’. Aanrader!

Monica Meijer

‘No Service’ verschijnt woensdag 1 oktober 2014 op DVD en blu-ray (als extra op de DVD en blu-ray van ‘Muppets Most Wanted’).