Orientation Day (2010)

Regie: Kyle Balda, Samuel Tourneux | 4:02 minuten | animatie, korte film, familie, komedie | Originele stemmencast: Pierre Coffin, Rob Huebel

Nieuwe medewerkers bij Gru Laboratoria! Enthousiast en vol goede moed loopt een drietal Minions de bioscoopzaal binnen om een voorlichtingsfilmpje te kijken waarin hun de ins en outs van hun nieuwe baan verteld wordt. Daarna zijn ze klaar voor hun nieuwe taak: het dragen van een bom. Zoals ze in het voorlichtingsfilmpje zagen, zitten daar nogal haken en ogen aan, maar de praktijk blijkt nóg uitdagender dan verwacht.

‘Orientation Day’ is een van de drie mini-movies die tegelijk met de blu-ray van ‘Despicable Me’ (2010) uitkwamen. Het is ook de minst leuke van de drie, maar laat je dat er niet van weerhouden ‘m te kijken, want hij is nog steeds de moeite waard. Het is leuk om te zien hoe Minions worden voorbereid op hun werk, en de perfect geanimeerde gezichtsuitdrukkingen van de gele wezentjes zijn – zoals altijd – goud waard. Ook de verveelde blikken van de zaalwachten zijn hilarisch. Als je geen genoeg kunt krijgen van de Minions, maar de speelfilm(s) al uit je hoofd kent, is deze leuke short een prima afwisseling.

Monica Meijer

‘Orientation Day’ verschijnt woensdag 23 oktober 2013 op DVD (Illumination Mini-Movie Collection).