Out of Death (2021)

Recensie Out of Death CinemagazineRegie: Mike Burns | 95 minuten | misdaad, thriller | Acteurs: Jaime King, Bruce Willis, Lala Kent, Kelly Greyson, Michael Sirow, Megan Leonard, Tyler Jon Olson, Oliver Trevena, Mike Burns, Adam Huel Potter, Kendyll Dombek, Keagan Lasater, Lauren McCord

Sommige filmtitels spreken al meteen tot de verbeelding. Neem nu ‘Out of Death’. Wat moet je je in vredesnaam voorstellen bij zo’n benaming? Is er sprake van een vertaalfout of is magere Hein zijn touch kwijt? Vragen, vragen, vragen. Voor het vinden van antwoorden moet je deze film niet kijken. Nou ja, eigenlijk moet je deze rolprent sowieso niet kijken, want dit filmpje met Bruce Willis erin is niet al te best. Om het maar vriendelijk uit te drukken…

In ‘Out of Death’ besluit een rouwende vrouw (Jaime King) de as van haar overleden vader in het bos uit te strooien. Dat doet ze in haar uppie. In het woud is ze ongewild getuige van een executie. Een politieagente schiet een ongewapende man in koelen bloede neer. Ze filmt het tafereel met haar camera. De agente merkt dit en zet de achtervolging in. De dame weet ternauwernood te ontsnappen en een gepensioneerde politieman (Bruce Willis) schiet haar te hulp.

Deze film van regisseur Mike Burns blinkt uit in knulligheid. Het acteerwerk is huiveringwekkend slecht. Willis doet niet eens een beetje zijn best en valt genadeloos door de mand. Hij doet alleen mee voor het geld en van zijn ooit zo kenmerkende, jongensachtige bravoure is niets meer over. Ooit was Willis een coole actieheld, maar de laatste jaren is hij getransformeerd in een chagrijnige oom die je niet op je verjaardagsfeestje hoopt te zien. Zijn lusteloze blik en desinteresse zuigen het leven uit de hele film.

King bakt er ook weinig van, maar doet wel haar best. Misschien dat ze met beter tegenspel wat beter overkwam, maar dat blijft giswerk. ‘Out of Death’ is een aaneenschakeling van teleurstellingen. De cast presteert ondermaats, de actiescènes zijn lachwekkend slecht, spanningsopbouw is er niet en de dialogen zijn tenenkrommend. Hoog tijd dat Willis met pensioen gaat, voordat hij zijn loopbaan verder besmeurt met deze meuk. Of koop een leesbrilletje, Bruce, zodat je van tevoren het script kunt doorlezen. Misschien ook een goede tip. Of is dat een dooddoener?

Frank v.d. Ven

Waardering: 1

DVD- en blu-ray-release: 24 september 2021