Over vis & revolutie (2008)

Regie: Margien Rogaar | 11 minuten | korte film | Acteurs: Bert Luppes, Joke Tjalsma, Willem de Wolf, Maureen Teeuwen, Ryszard Turbiasz,

Een gepensioneerde man en vrouw hebben één grote hobby: vissen. Of beter gezegd, het is de hobby van de man, maar de vrouw gaat mee om hem gezelschap te houden. De vrouw zorgt voor koffie en andere lekkernijen en ze praten over ditjes en datjes omdat ze elkaar eigenlijk weinig meer te vertellen hebben na al die jaren. Herkenbaar is het zeker.

De film wordt pas interessant als er een concurrentiestrijd lijkt te ontstaan tussen de man en de Polen die naast hem enorm grote vissen staan te vangen terwijl hij het moet doen met af en toe een kleintje. De vrouw is het er niet mee eens dat hij contact zoekt met deze Polen. De man doet braaf wat zijn vrouw wil, maar hoe lang houdt hij dat vol?

‘Over vis & revolutie’ is echt zo’n film waar je wel met plezier naar zit te kijken en waar ook om gelachen kan worden, maar waarvan je je naderhand afvraagt waarom er eigenlijk een film over is gemaakt. Het is wel een leuk verhaaltje, maar niet bijzonder. Het is herkenbaar, maar niet uniek. Leuk, maar waarom?

Eveliene Sanders