Paparazzi (2004)

Regie: Paul Abascal | 84 minuten | drama, thriller | Acteurs: Cole Hauser, Robin Tunney, Dennis Farina, Daniel Baldwin, Tom Hollander, Kevin Gage, Blake Michael Bryan, Tom Sizemore , Andrea Baker, Jordan Baker, Joe Basile, Lauren Birkell, Wendy Braun, Kelly Carlson, Greg Castro, Robert Catrini, Larry Cedar, Dennis Cockrum, Joel Connable, Duane Davis, Michael Dempsey, Giuliana DePandi, Andi Eystad, Donal Gibson, David Ury, Noah Harpster, Tim Halligan, Michael Holden, Anthony R. Jones, Tory Kittles, Clyde Kusatsu, Sal Lopez, Fay Masterson, Kathe E. Mazur, Brian McNamara, Bobby Neely, Leyna Nguyen, Dean Nolen, Angela Martinez, Chris Rock, Forry Smith, Patrick Stinson, Tim Thomerson, Holly Hindman, Paul Abascal, Mel Gibson, Matthew McConaughey, Scott R. Tomasso, Vince Vaughn

Zoek de sterren. In ‘Paparazzi’ duiken de celebrities uit het niets op. Zo brengt Chris Rock pizza’s langs, schudt Matthew McConaughey handjes op een receptie en, hé, zit Mel Gibson – een van de producers – daar niet een krant te lezen? Leuk, leuk, leuk.

Ook prettig om naar te kijken is hoofdrolspeler Cole Hauser. De acteur met films als ‘2 Fast 2 Furious’ en ‘Tears of the Sun’ op zijn trackrecord, kruipt voor ‘Paparazzi’ in de huid van filmheld Bo Laramie. In deze rol vecht hij tegen een legertje paparazzi, aangevoerd door Rex Harper (Tom Sizemore). Deze fotografen zijn niet een beetje mis, welnéé ze zijn mega-fout. Kijk maar naar hun kille blikken, supersonische afluisterapparatuur en stoere stoppelbaarden. Zo contrasteren ze flink met de knappe Bo, die behalve een Hollywoodster ook nog eens een zeer toegewijde echtgenoot én vader is. Maar ja, wat gebeurt er als slechte jongens, goede jongens het bloed onder de nagels vandaan halen? Juist ja, dan gaan bij de schatjes alle remmen los. En dat is precies wat er met Bo gebeurt, wanneer door toedoen van de slechteriken zijn auto over de kop gaat en zijn vrouw en kind in het ziekenhuis belanden.

Waarom Bo de jacht op de paparazzi opent, is duidelijk. Onduidelijk is echter waarom deze fotografen nu juist Bo tot prooi hebben gebombardeerd. Oké, ze willen foto’s van hem omdat hij heeft meegespeeld in een kaskraker, een actiefilm. Hun beroepsmatige interesse in Bo slaat echter binnen vijf minuten al om in pure haat. Dat kan, maar dan moet je wel uitleggen waarom. En dat gebeurt dus niet.

Al is ‘Paparazzi’ wat vlak, onplezierig is deze film zeker niet. Er valt best wat te lachen. Bijvoorbeeld om de oneliners waarmee Rex zijn vak ‘toelicht’: ‘Iedereen wil biefstuk eten, maar niemand wil met de slager dansen.’ Verder bevat de film fraaie shots van Malibu Beach, Los Angeles en Hollywood.

Licht verteerbaar, dát is ‘Paparazzi’. Het ‘brein’ hierachter? Paul Abascal, een regisseur met een ‘aparte’ achtergrond: hij is niet alleen acteur en (televisie)regisseur, maar vooral hairstylist. Zo deed hij het haar van Sylvester Stallone in ‘Judge Dredd’ en dat van Madonna in ‘Who’s That Girl’.

Patricia Jacob