Perfect Drug (2012)

Regie: Toon Aerts | 14 minuten | korte film, actie, fantasie, horror | Acteurs: Misha Downey, Fehmi Emsha, Yumiko Funaya, Philippe Genion, James Kazama, Begir Memeti, Masayuki Oshiro, Payo Pepe, Maria Sluyts, Kurt Stevens, Minami Takahashi

Als het gaat om lef en creativiteit op een hippe manier te kadreren verdient Toon Aerts een dikke pluim voor ‘Perfect Drug’. Deze hallucinante trip is een sterk staaltje van ongebreidelde fantasie. Alles draait om capsules met een vreemd goedje. Wie deze vloeistof, op eigen risico, naar binnen flept mag zich alvast aan een stevige kater verwachten. De onvermijdelijke hoofdpijn is dan nog het minste.

Het volk dat zich in het schemerduister van ‘Perfect Drug’ ophoudt zal u niet snel tegenkomen in de kerk van Onze Lieve Heer: Albaniërs die de kettingzaag hanteren met in hun kielzog schuimbekkende Japanners. Maar het meest memorabele personage is de corpulente receptionist van een hotel. De afzichtelijke buik van de man krijgt een wel heel prominente plaats in het geheel. Het is maar één van de gruwelijk amusante scènes. De gore spat van het scherm en het is allemaal over the top. Ook opvallend zijn de special effects. Deze prent lijkt wel een blockbuster in miniformaat. De plot past op een zakdoek en moet zich schikken naar het visueel spektakel. Wie maalt er trouwens om een verhaal in deze bandeloze gekte?

Regisseur Toon Aerts heeft roots in commercials en muziekvideo’s. Welke drugs de man zelf heeft genomen laten we even in het midden maar Aerts vult het concept prettig gestoord gretig en op hilarische wijze in. Geef hem maar snel een budget voor grotere dingen.

Jochem Geelen

‘Perfect Drug’ verschijnt dinsdag 22 oktober 2013 op DVD en blu-ray (Selected Shorts #15: De beste Vlaamse kortfilms).