Perfect Marriage (2006)

Regie: Douglas Jackson | 90 minuten | thriller | Acteurs: Jamie Luner, William Moses, James Wilder, Sophie Gendron, Lisa Langlois, Allison Graham

‘Perfect Marriage’ heeft geen perfect script, geen perfecte cast en is verre van een perfecte film. Maar ‘Perfect Marriage’ is een tv-film, die met de rating van 16 jaar, de aandacht trekt.

Uit alles blijkt dat het een tv-film is. De cast bestaat uit acteurs, die in vele soaps hun opwachting hebben gemaakt. Zo zien ze eruit en zo acteren zij. Het is alsof ze hun teksten oplezen. Emoties worden niet getoond, of voor elke emotie wordt dezelfde blik gebruikt. Het is dus voor de kijker een uitdaging om sympathie te voelen voor de hoofdpersonen. De grootste kans bestaat dat de moordenaar nog de meeste sympathie van de kijker krijgt, want zijn daden verlossen je van een aantal personages, waarvan je de naam toch al niet kon onthouden.

Het script heeft veel weg van een aflevering van een tv-serie. Korte dialogen, die weinig origineel zijn en gekunsteld overkomen. Het verhaal en de ontknoping hangt als los zand aan elkaar. De hoofdrolspelers zouden eerder naar het casino moeten gaan gezien de hoeveelheid geluk, welke zij hebben bij het vinden van clues.

Gezien de rating mag je wel wat spanning en geweld verwachten in een thriller, maar dit is te verwaarlozen. De moorden worden op een nette manier gepleegd en zijn allesbehalve bloederig. Wat we wel tot in den treure mogen aanschouwen zijn de woningen en andere gebouwen waar de scènes zich afspelen. De regisseur heeft er een handje van om bij scènewisselingen het gebouw in beeld te brengen waar de volgende scène zich af gaat spelen, ook al ligt het allemaal zeer voor de hand. Wellicht staat 16 voor het aantal keer dat een bepaald gebouw in beeld is geweest.

De tagline luidt: Does it really exist? En dat kun je je afvragen: bestaat het echt, een positief punt aan deze film? Eigenlijk wel. De kijker moet de film niet beoordelen als bioscoopfilm. Zoals gezegd is de film als tv-film gemaakt en daarom zal de film met dat doel menig tv-kijker aanspreken. De echte filmliefhebber die hogere en meer verwachtingen heeft, kan deze film maar beter negeren.

Lodi Meijer