P!nk: All I Know So Far (2021)

Recensie P!nk: All I Know So Far CinemagazineRegie: Michael Gracey | 99 minuten | documentaire, biografie, muziek | Met: P!nk, Carey Hart, Willow Sage Hart

In de Amazon-productie ‘P!nk: All I Know So Far’ volgen wij het dagelijks leven van zangeres P!nk tijdens haar wereldtournee van 2019. Dagelijks leven, dat wil zeggen: met man en kinderen aankomen in het Amstel Hotel, een glas champagne inschenken, naar de Arena voor een soundcheck en bidden met de dansers voor het optreden. Af en toe komt er een hoverboardend kind langs, of een gloedvol nummer uit P!nks imposante catalogus, zoals ‘Get The Party Started’. ’20 Days to Wembley’, leest het in beeld. Eat this, Amsterdam.

U leest het al: maker Michael Gracey (‘The Greatest Showman’) was embedded, al moet u daar niets dubbelzinnigs achter zoeken. Dat moet u sowieso niet proberen, gezien het aantal tattoos van Mr. P!nk, die overal bij is ter ondersteuning van zijn prima donna. Ironie daargelaten, ‘All I Know So Far’ is een typisch Amerikaans succesverhaal, dat van een ruwe bolster, blanke pit c.q. vakvrouw, die in de concertroutine het beste van zichzelf aan publiek en gezin wil geven. En toch zou je af en toe willen dat zij een ruit ingooit, of in een dronken bui een Amsterdamse rondvaartboot kaapt.

Dat zou je je best kunnen voorstellen bij P!nk, maar die dagen liggen ver achter haar, of is de montage niet doorgekomen. In beide gevallen wordt de tijdgeest gemist. Authenticiteit is een vereiste, zonder golfslag kom je er ook niet. Dan bereikt deze docu alleen fans. Die doelgroep is blijkbaar groot genoeg voor de veilige optie. Mr. P!nk (motorcoureur Carey Hart) houdt zich in deze docu geduldig op de achtergrond, maar veel levenslust straalt er niet van af. Het is de energieke eega die wil dat de camera’s draaien, want ze leeft haar droom en dat mag gezien worden.

Jan-Kees Verschuure

Waardering: 3

VOD-release: 21 mei 2021 (Prime Video)