Pixie Hollow Bake Off (2014)

Regie: Elliot M. Bour | 5 minuten | animatie, korte film | Originele stemmencast: Mae Whitman, Pamela Adlon, Jeff Bennett, Giada De Laurentiis, Megan Hilty, Jane Horrocks, Anjelica Huston, Lucy Liu, Rob Paulsen, Raven-Symoné

De bakgekte neemt tegenwoordig zulke vormen aan dat het zelfs Pixie Hollow bereikt. In deze door Disney vormgegeven sprookjeswereld woont ’s werelds bekendste elfje, Tinker Bell. Voor het jaarlijkse feest van koningin Clarion wordt traditiegetrouw een prachtige taart gebakken. Al 399 jaar zijn de bakelfjes hiervoor verantwoordelijk, aangevoerd door Gelata. Al 399 jaar bakt dit team een prachtige taart, maar het recept is al die jaren ongewijzigd gebleven. Tinker Bell zou Tinker Bell niet zijn als ze de boel niet probeert op te schudden. Maar Gelata ziet dat als een regelrechte aanval en beslist dat er dan maar een Bake Off moet komen. In de stijl van programma’s als de “Cupcake Cup”, “The Great British Bake Off” en diens Nederlandse variant “Heel Holland bakt” wordt er in Pixie Hollow een bakwedstrijd georganiseerd. Vol zelfvertrouwen gaan beide teams aan de slag. Geroutineerd wordt door de bakelfjes de taart in elkaar gezet, maar ook Tinker Bell en haar vriendinnen weten precies wat ze willen. Welke taart zal door koningin Clarion worden uitverkoren?

‘

‘Pixie Hollow Bake Off’ is een vijf minuten durende Disney Fairy Short, dat als extra op de blu-ray van ‘Tinker Bell en de piraten’ staat. Het filmpje is grappig en spannend opgebouwd, met een ingenieus aftelsysteem om de resterende baktijd weer te geven. Leuk zijn ook de korte interviewfragmenten met Gelata en Tink, die tussen de scènes door vertoond worden. Fan van Tinker Bell? Dan mag je deze short niet missen!

Monica Meijer

‘Pixie Hollow Bake Off’ verschijnt woensdag 13 augustus 2014 als extra op de blu-ray van ‘Tinker Bell en de piraten’.