Play For Me – Henry Hill (1999)

Regie: David Kantar | 116 minuten | komedie, drama, romantiek, muziek | Acteurs: Jamie Harrold, Moira Kelly, Susan Blommaert, Io Tillett Wright, Andy Bowser, John Griesemer, Eden Riegel, James Villemaire, Michael Kimbal, Mary Diveny

Ondanks de niet al te aantrekkelijke beelden tijdens de trailer, en de amateuristisch in elkaar geknipt en geplakte afbeelding op het hoesje, is ‘Play For Me’ een erg verrassende film.

De film met in de hoofdrol Jamie Harrold is aangrijpend en zal veel kijkers boeien. Jamie speelt de rol van Henry. Henry is een naïeve jongeman die ontzettend veel last heeft van podiumangst. De mensen rondom Henry weten dat hij goed piano kan spelen, zijn talent voor vioolspelen weet hij lang verborgen te houden. Door zijn naïviteit is de jonge vrijgezel regelmatig het pispaaltje van de familie. Totdat hij op een dag de mooie Cynthia tegenkomt. Moira Kelly speelt de rol van Cynthia integer en mooi. Ze is een vrouw die bij haar man is weggevlucht en op zoek gaat naar een nieuw leven…..in New York. Onderweg komt ze met de familie Hill in aanraking.

De familie Hill is redelijk wereldvreemd, dit zorgt voor de nodige dosis humor in de film. Regisseur David Kantar heeft een perfecte mix van drama en humor in de film weten te verwerken. Voor de regisseur is ‘Play For Me’ zijn eerste film en tot nu toe zijn er nog geen plannen bekend voor het regisseren en schrijven van een nieuwe film.

Hoewel het verhaal van ‘Play For Me’ niet bijster origineel is, zorgt voornamelijk het uitmuntende acteerwerk voor een verrassing. De kijker wordt meegenomen in de belevingswereld van Henry, een simpele wereld waar podiumangst voor een grote belemmering zorgt. Het besef dat hij nooit zijn passie kan tonen aan het publiek maakt hem fragiel.

‘Play For Me’ is een erg mooie film en zeker een aanrader, voornamelijk voor de liefhebbers van romantische drama’s.

Hermia Pullen