Prijsvraag DVD Djam (2017)

Prijsvraag DVD Djam CinemagazineDjam, een vrijgevochten Grieks meisje, woont met haar stiefvader Kakourgos en haar tante op het eiland Lesbos. De taverna die ze daar runnen is vanwege de economische crisis bijna failliet. Omdat Kakourgos in de buurt wil blijven vanwege de deurwaarders stuurt hij Djam naar Istanbul om een motoronderdeel voor hun boot te vinden. Daar hoort ook een omweg langs het ouderlijk huis van haar overleden moeder bij, waar ze een collectie elpees met Rebetiko-muziek op moet halen. Kakourgos is groot fan van deze Griekse muziekstijl, ook wel de ‘Griekse Blues’ genoemd.

In Istanbul ontfermt ze zich over Avril, een Franse vrouw die het nobele plan had de vluchtelingen te helpen, maar haar geld en papieren is kwijt geraakt. Samen gaan ze op reis terug naar Griekenland en Lesbos, een reis vol afdwalingen, toevallige ontmoetingen en muzikale intermezzo’s. De route die ze volgen wordt ook vaak gebruikt door Syrische vluchtelingen. Ze komen er geen tegen, maar graffiti en opgestapelde reddingsvesten zijn de stille getuigen.

In 1983 breekt Gatlif internationaal door met Les Princes, een rauw portret van zigeuners in een buitenwijk van Parijs. Sindsdien maakt hij met veel schwung en in flink tempo intense films over o.a. de zigeunerwereld. Maar altijd over muziek!

‘Djam’ verschijnt 21 augustus 2018 op DVD. En natuurlijk wil jij een exemplaar van de DVD winnen!
Geef het juiste antwoord op de vraag en vul het deelnameformulier verder volledig in. Wie weet ben jij de gelukkige winnaar!

Meedoen kan tot uiterlijk tot en met vrijdag 5 oktober 2018.

Bekijk de trailer.

In de trailer is te zien dat een stel deurwaarders spullen uit een huis dragen. Wat wordt er niet weggedragen?

een tveen fietseen magnetron

Naam (verplicht)

Adres (verplicht)

Postcode (verplicht)

Woonplaats (verplicht)

Leeftijd (verplicht)

Emailadres (verplicht)

Privacyverklaring (verplicht)

Ja, ik ga akkoord met de inhoud van de privacyverklaring.


Contact Film heeft voor deze prijsvraag drie DVD’s beschikbaar gesteld.

Bij deelname ga je automatisch akkoord met de algemene voorwaarden prijsvraag/winactie.