Prijsvraag DVD Manifesto (2015)

Prijsvraag DVD Manifesto CinemagazineDertien keer Cate Blanchett die fragmenten uit beroemde twintigste-eeuwse (kunst)manifesten – van Claes Oldenburg tot Dogma – virtuoos tot leven brengt in ‘Manifesto’. Grotendeels gefilmd in architectonische mijlpalen en monumenten rondom Berlijn.
Een keurige moeder bidt aan tafel voor de lunch, terwijl haar zoons en echtgenoot ongeduldig luisteren. “Ik ben voor een kunst die je aantrekt, zoals een broek; waarin gaten vallen, zoals in sokken; een kunst die gegeten wordt als een stuk taart, of verlaten met grote minachting, als een stuk stront.”
Deze woorden komen uit een manifest van popart-kunstenaar Claes Oldenburg uit 1961 en worden uitgesproken door Cate Blanchett, in een van haar dertien rollen in ‘Manifesto’, Julian Rosefeldts experimentele film waarvoor hij putte uit de statements van meer dan vijftig kunstenaars en andere denkers. De film, afgeleid van zijn gelijknamige multiscreen-filminstallatie, is een tour de force waarin leidende denkbeelden over kunst en maatschappij handzaam worden vervat in twaalf delen. De veelzijdige Blanchett (ze speelt onder meer een zwerver, poppenspeler, nieuwslezer en choreograaf) is in topvorm. Het geestige, onderhoudende en energieke ‘Manifesto’ is een feest van ideeën en concepten die samen onze cultuur vormen.

‘Manifesto’ verschijnt 20 februari 2018. Wil jij een exemplaar van de DVD winnen?
Geef het juiste antwoord op de vraag en vul het deelnameformulier verder volledig in. Wie weet ben jij de gelukkige winnaar!

Meedoen kan tot uiterlijk maandag 2 april 2018.

Kijk de trailer van ‘Manifesto’.

In de trailer is te zien dat Cate Blanchett een sigaret rookt. Op welk instrument wordt er in die scène op de achtergrond gespeeld?

gitaarpianodrumstel

Naam (verplicht)

Adres (verplicht)

Postcode (verplicht)

Woonplaats (verplicht)

Leeftijd (verplicht)

Emailadres (verplicht)Contact Film heeft voor deze prijsvraag drie DVD’s beschikbaar gesteld.

Bij deelname ga je automatisch akkoord met de algemene voorwaarden prijsvraag/winactie.