Promare – Promare: Puromea (2019)

Recensie Promare CinemagazineRegie: Hiroyuki Imaishi | 111 minuten | animatie, actie | Originele stemmencast: Kenichi Matsuyama, Taichi Saotome, Masato Sakai, Ayane Sakura

‘Promare’ is bedoeld voor de iPod-generatie. Voor mensen die snel afgeleid zijn en voor prikkels leven. Voor de generatie die continu op zijn smartphone kijkt en zelfs in de bioscoop op het kleine schermpje tuurt, terwijl het op het witte doek gebeurt. ‘Promare’ is een brok adrenaline waar felle kleuren, kinetische muziek en eclectische actiescènes continu om je aandacht bedelen. Er gebeurt altijd wel iets en de film zakt geen moment in. Soms is dat best lekker!

In ‘Promare’ draait het om het Burning Rescue team. Deze groep bestrijdt een bende agressieve mutanten met superkrachten. Deze gangsters noemen zichzelf de Mad Burnisch en hebben weinig goeds met de aarde voor. Dat wordt knokken.

De plot van deze anime – Japanse tekenfilm die gebaseerd is op een manga – is flinterdun en dient als kapstok voor een zwik snoeiharde gevechten. De animatie is van een hoog niveau en combineert 2D met 3D. Hoewel de 3D-animatie niet altijd even overtuigend is, is het nergens storend. Doordat er met veel kleur wordt gewerkt, oogt ‘Promare’ ontzettend vrolijk en uitbundig. Er valt genoeg te zien en de uitbundige soundtrack en dito voice cast dragen daar zeker een steentje aan bij.

Deze film is zeker niet voor iedereen. ‘Promare’ is voor mensen die drie genres in een liedje willen horen, zodat hun muziek niet ‘saai’ wordt. Voor types die telkens weer nieuwe dingen willen zien. Deze anime is voor deze doelgroep bestemd. De speelduur van 110 minuten vliegt voorbij en laat je doodvermoeid in je stoel achter. Zoveel prikkels, zo veel actie: wat is er gebeurd? De entertainmentwaarde is zeer hoog. Verhaaltechnisch valt er behoorlijk wat op deze film aan te merken en ook de personage-ontwikkeling is niet al te best. Maar als je zin hebt in onbekommerd vermaak en vette actie is ‘Promare’ echter je ding!

Frank v.d. Ven

Waardering: 3.5

Bioscooprelease: 20 augustus 2020