Puppy (2017)

Recensie Puppy CinemagazineRegie: Genndy Tartakovsky | 5 minuten | animatie, korte film, komedie, familie, fantasie | Originele stemmencast: Asher Blinkoff, Selena Gomez, Andy Samberg, Adam Sandler, Joe Whyte

Op de blu-ray van ‘The Emoji Movie’ staat ook de korte film ‘Puppy’. Deze film is bedoeld als teaser voor deel 3 van ‘Hotel Transylvania’, die zijn première in de zomer van 2018 beleeft. De film duurt niet lang (nog geen 5 minuten) maar dient wel zijn doel als opwarmertje.

In de korte film komen een paar van de vaste karakters terug. Het verhaal draait om de puppy dat Dennis graag wil hebben en die hij tegen de wens van zijn ouders in toch krijgt van opa Dracula. In het vervolg is dus eigenlijk vooral Dracula bezig met de puppy en niet de kleine Dennis.

Als dit een voorproefje moet zijn voor de feature ‘Hotel Transylvania 3’, wat kan je dan verwachten? Allereerst een mooie stijl van animatie. Er is duidelijk zorgvuldig aandacht besteed aan de cinematografie en mise-en-scene. Ten tweede is de premisse dat Dracula’s of ze nou hele of halve Dracula’s zijn, niet anders zijn dan “normale” mensen. De situatie in ‘Puppy’ zal voor elke ouder (ten dele) herkenbaar zijn. Ten slotte is het niveau van de grappen prima in orde. In 5 minuten tijd weten de makers toch enkele goede grappen te maken die ook visueel nog eens van hoog niveau zijn. Zo is de combinatie van een puppy en een gezin skeletten (en bijbehorende consequenties) een grappige.

Kortom, het lukt de makers van ‘Puppy’ om binnen korte tijd de aandacht te trekken voor een aankomende film. Als dit het niveau van ‘Hotel Transylvania 3’ is dan die film zeker aan te raden.

Ton te Slaa

Waardering: 3.5

DVD- en blu-ray-release: 13 december 2017 (als extra op de DVD en blu-ray van ‘The Emoji Movie’)
DVD-, blu-ray- en UHD 4K-release: 28 november 2018 (als extra op de DVD, blu-ray en UHD 4K-release van ‘Hotel Transsylvanië 3’)