Rabid Rider (2010)

Regie: Matthew O’Callaghan | 3 minuten | animatie, komedie, familie, korte film

Het is niet zo dat je het direct beseft, maar als je ze terugziet kun je niet anders dan concluderen dat je ze hebt gemist: de Looney Tunes filmpjes van Wile E. Coyote en Road Runner. Warner Brothers Animation, die al decennia lang zo succesvol de korte filmpjes over de hongerige coyote en de hem altijd te slim af zijnde Road Runner (Miep miep!) op het kleine scherm bracht, begon in 2010 met het uitbrengen van het CGI-filmpje ‘Coyote Falls’, dat voor ‘Cats & Dogs 2: De wraak van Kitty Galore’ in de bioscoop vertoond werd. Daarna volgde ‘Fur of Flying’, dat als voorfilmpje gold van ‘Legend of the Guardians’, en voor de bioscoopfilm ‘Yogi Bear’, uiteraard eveneens van Warner, werd het derde, en jammer genoeg voorlopig laatste filmpje, vertoond: ‘Rabid Rider’.

Dat de tekenfilmhelden nog altijd goed meekunnen, blijkt niet alleen uit de 3D animaties, die er bijzonder aantrekkelijk uit zien en trouw blijven aan de originele, geliefde filmpjes, maar ook uit de inhoud. In ‘Rabid Rider’ heeft Wile E. Coyote namelijk een hypermodern ‘wapen’ tot zijn beschikking om Road Runner te pakken te krijgen: een Segway. Hoewel, één…?

Zoals gebruikelijk gaat het weer overal mis waar het mis kan gaan. Ondanks dat je dat als doorgewinterde Looney Tunes liefhebber weet, is het knappe van ‘Rabid Rider’ is dat het anders fout gaat dan je verwacht. En dat betekent dolle pret. Jammer dat het filmpje maar zo kort is. Om alleen voor dit filmpje de DVD of blu-ray van ‘Yogi Bear’ aan te schaffen, gaat wellicht wat ver, maar het is wél een extra, én een goede, reden.

Monica Meijer

Waardering: 3.5

Bioscooprelease: 16 februari 2011