Raising Helen (2004)

Regie: Garry Marshall | 120 minuten | drama, komedie | Acteurs: Kate Hudson, Helen Mirren, Joan Cusack, John Corbett, Hayden Panettiere, Spencer Breslin, Abigail Breslin, Helen Mirren, Amber Valletta, Sean O’Bryan

Kate Hudson (‘Almost Famous’ en ‘How to Lose a Guy in 10 Days’), speelt in deze film de rol van Helen Harris, een mooie meid met een goede baan in de modellenwereld. Zij denkt alles te hebben wat haar hartje begeert. Zij heeft nog twee zussen. Met haar oudste zus, Lindsay (Felicity Huffman, ‘Magnolia’ en ‘Frasier’), heeft zij een bijzondere band. Allebei houden zij van een dolletje en een losbandig leven. Al heeft Lindsay zich gesetteld met haar echtgenoot en drie kinderen, toch heeft zij begrip voor de levenswijze van Helen. Dit in tegenstelling tot de andere zus, Jenny (Joan Cusack, ‘The School of Rock’ en ‘High Fidelity’), die heel serieus is en de levensstijl van Helen afkeurt.

Wanneer haar oudste zus en haar echtgenoot plotseling komen te overlijden, blijkt Helen in het testament te zijn benoemd als voogd van de drie kinderen. Dit komt voor zowel Helen en Jenny als een complete verrassing. De hoofdrolspelers zijn verslagen door de dood van de zus en haar echtgenoot en dan moeten ze zich ook nog aanpassen aan een situatie, die niet echt voor de hand ligt. Beide zussen gingen er immers vanuit dat Jenny de voogdij zou krijgen.

De capriolen die Helen moet uithalen om haar normale leventje weer op te pakken zijn herkenbaar en worden op humoristische wijze gebracht. Om het verhaal een love-interest te geven, komt de aantrekkelijke en aandoenlijke pastoor Dan Helen te hulp. De rol van de pastoor wordt gespeeld door John Corbett (‘Sex and the City’ en ‘My Big Fat Greek Wedding’).

Het eind van de film laat zich wel raden, maar weet ondertussen wel de perfecte balans tussen een lach en een traan te houden. Het is en blijft natuurlijk een absolute feel good movie, niets meer en niets minder. Alleen zal de film meer gewaardeerd worden door het vrouwelijke dan door de mannelijke filmpubliek.

Lodi Meijer

Waardering: 3.5

Bioscooprelease: 24 juni 2004