Serving Sara (2002)

Regie: Reginald Hudlin | 102 minuten | komedie, romantiek | Acteurs: Matthew Perry, Elizabeth Hurley, Vincent Pastore, Bruce Campbell, Amy Adams, Cedric the Entertainer, Terry Crews, Jerry Stiller, Marshall Bell, Derek Southers, Alan Ackles

‘Serving Sara’ is een luchtige komedie, waarbij je bij het begin van de film al weet hoe de film uiteindelijk zal aflopen. Dit hoeft geen probleem te zijn als de humor maar geslaagd is, maar ook deze film bewijst weer dat dit vaak moeilijk te realiseren is. De grappen zijn ontzettend flauw en melig. Vaak slaan ze daardoor juist de plank mis en blijft er zoals nu ook weer nagenoeg niets van de film over. De grappen zie je van mijlen ver al aankomen. En de plot kent zoveel gaten dat het niet eens meer storend is.

Matthew Perry, bekend van zijn rol als Chandler in de populaire tv-serie “Friends”, blijkt veel te beperkt te zijn in zijn acteerkwaliteiten. Het is dan ook niet verwonderlijk dat hij buiten “Friends” geen succes heeft als acteur. ‘The Whole Nine Yards’ (naast Bruce Willis) en ‘Fools Rush In’ (naast Salma Hayek) waren immers middelmatige films en geen kassuccessen. Elizabeth Hurley daarentegen heeft een succesvollere filmcarrière, waarvan haar recentste hit ‘Bedazzled’ (naast Brendan Fraser) is. Daarnaast weet zij met deze film toch ook weer een heel slecht script uit te kiezen. Natuurlijk bestaat de kans dat wanneer het script te wensen overlaat de acteurs er wellicht toch nog iets moois van weten te maken. In dit geval mislukt dit grotendeels. De chemie tussen de hoofdrolspelers is ver te zoeken. Een pluspuntje is het optreden van Cedric the Entertainer. Het is triest als je je bedenkt dat dit de beste takes zijn, die de uiteindelijke film hebben gehaald. Kortom een film om gauw te vergeten.

Lodi Meijer

Waardering: 1.5