Seventh Moon (2008)

Regie: Eduardo Sanchez | 91 minuten | horror, thriller | Acteurs: Amy Smart, Tim Chiou, Dennis Chan

Het pasgetrouwde stel Melissa (Amy Smart) en Yul (Tim Chiou) belanden op hun huwelijksreis in China in de nachtmerrie van de Seventh Moon. Wat overdag begon als een leuke attractie waarbij een grote piñata geofferd werd om de geesten tevreden te houden, blijkt ‘s nachts werkelijkheid te worden. En dan stellen de spoken zich niet tevreden met poppen maar jagen net zolang totdat een levend iemand het geestenrijk mee in terug genomen kan worden. Melissa en Yul doen er alles aan om aan de agressieve zombieachtige verschijningen te ontsnappen maar het duurt nog lang totdat de zon opkomt.

Het is duidelijk terug te zien dat ‘Seventh Moon’ geregisseerd is door Eduardo Sánchez, ook verantwoordelijk voor ‘The Blair Witch Project’. Herkenbaar is het schokkerige camerawerk, met name aan het begin, alsof het een om een home video gaat. Natuurlijk filmen Melissa en Yul elkaar op hun huwelijksreis en dit past goed bij het onstabiele camerawerk. Als het nacht wordt verandert alles, en ook het filmen wordt rustiger. Beelden ingezoomd op en lang stilstaand bij het stel, bang van de geesten, wisselen zich af met schokkerige beelden van een rennende Melissa en Yul door bossen en gewassen. Het zou extra spanning op moeten leveren maar ‘Seventh Moon’ is alles behalve spannend. De setting is eng, dat is een gegeven, en het is dan ook jammer dat de enge scènes te lang duren dat alle spanning wegebt. De achtervolgingen duren te lang. Ook het moment dat Melissa en Yul in een taxi gevangen zitten en aangevallen worden door een horde geesten blijft maar doorgaan. En als ze dan via de kofferbak willen ontsnappen zijn ineens daar net geen griezels te bekennen. Beetje ongeloofwaardig. Zo ook het moment dat ze zich verschuilen op een kerkhof: ineens zijn ze niet meer bang voor hun leven maar volgen ze plotsklaps als onder hypnose de lichtjes die leiden naar.. jawel de geesten.

Dat de Seventh Moon gasten echt gemeen zijn blijkt als ze geen genoegen lijken te nemen met maar één slachtoffer en ze achter de newlyweds aan blíjven gaan. Die spanning blijft dan wel tot het eind maar er ontbreekt te veel actie en bloed om echt angstaanjagend te zijn. In tegenstelling tot Sánchez’ debuut is het hem hier niet gelukt van ‘Seventh Moon’ een horror te maken die veel indruk maakt.

Barbara Plasmans