Sex and the City: The Movie (2008)

Regie: Michael Patrick King | 90 minuten | komedie, romantiek | Acteurs: Sarah Jessica Parker, Kim Cattrall, Cynthia Nixon, Kristin Davis, Chris Noth, Jason Lewis, Jennifer Hudson, Evan Handler, Willie Garson, David Eigenberg, Mario Cantone, Lynn Cohen, Julie Halston, Michael Bloomberg

Zodra de eerste tonen klinken van de bekende ‘Sex & the City’ theme word je als kijker meteen weer meegezogen in dat oude vertrouwde sfeertje. Alsof de dames nooit zijn weggeweest! Een aantal jaren ouder, dat wel, maar nog steeds hetzelfde. Op zoek naar liefde, seks en, heel belangrijk voor vrouwen in New York: mode. Dames, houd je vast: Carrie, Charlotte, Miranda en Samantha zijn terug!

Vier jaar na de laatste aflevering is er veel veranderd in het leven van de meiden. Carrie schrijft geen columns meer maar heeft drie succesvolle boeken geschreven. Ze is volwassen geworden, heeft geld kunnen sparen én ze heeft een serieuze relatie met Mr. Big. De droom van Charlotte is ook uitgekomen, ze heeft met haar man Harry een schattig Chinees meisje geadopteerd en is dolgelukkig. Miranda woont met haar zoontje Brady en met Steve in Brooklyn. Zelfs Samantha is gesetteld met haar vriend Smith in Los Angeles. Pardon? Hebben we het hier wel over dezelfde Carrie, Charlotte, Miranda en Samantha? Dit klinkt wel erg saai. Gelukkig is de film alles behalve saai. Zodra de vier vriendinnen weer bij elkaar komen zijn de gezellige onderonsjes weer zoals vanouds en blijkt dat de relaties van de meiden niet zo stabiel zijn als ze lijken.

Gucci, Ralph Lauren, Chanel, Louis Vuitton, Versace, Manolo Blahnik, Oscar de la Renta en Vivienne Westwood zijn ook weer van de partij. De stylistes hebben zich weer helemaal uit kunnen leven op de vier hoofdrolspeelsters en de echte fashionista’s zullen hier van smullen. Ook al is Carrie vier jaar ouder, ze blijft the queen of fashion. Vooral de bruidsmode in de film is prachtig, want ja, die krijgen we volop te zien in de film. Of er ook daadwerkelijk getrouwd gaat worden zul je zelf moeten gaan zien, maar jurken zijn er in overvloed. Vooral Vivienne Westwood zorgt voor een Wow!-moment in de film. Kippenvel bekruipt je, na het zien van deze jurk, zelfs al ben je nog zo stoïcijns wat betreft mode, al heb je een hekel aan bruiloften en alles wat daar mee te maken heeft, bij het zien van deze jurk smelt je.

Behalve de mode zijn er nog wel meer momenten in de film, dat je verliefd wordt op het hele sfeertje rondom ‘Sex and the City’. Zelfs al heb je de serie nooit gezien, je kunt onmogelijk ongevoelig blijven voor deze film. Het is namelijk een parel van een romantische komedie. Echt alles zit erin; mode, muziek, romantiek, sex, vriendinnen, humor. Noem het maar op. En alles is ook helemaal over the top. De romantische scènes zijn echt té romantisch en overdreven, de mode is echt té veel van het goede en de dramatische scènes zijn ook enorm overdreven, maar dat hoort allemaal bij Sex and the City en daarom is deze film ook gewoon té leuk. Zelfs de mannen kunnen nog genieten van deze film want er valt ook veel te lachen, vooral de hysterische Charlotte zorgt voor de nodige lachmomenten. Vooral als ze haar smetvrees op een moment vergeet en de w.c. vervolgens net niet meer kan halen…  Er is zelfs een nieuw lid van de Sex and the City-family opgestaan. Jennifer Hudson speelt de rol van Louise, de personal assistent van Carrie en zij misstaat, met haar geleende designtassen en liefde voor mode, zeker niet in het vriendinnengroepje. Toch een hele eer om naast de vier vriendinnen een rol te krijgen in één van de grootste films van het jaar. Jennifer Hudson brengt het er goed vanaf.

Het is best een groot risico om van een populaire tv-serie een film te gaan maken. Michael Patrick King is er toch in geslaagd om de hele sfeer van de serie over te brengen op het witte doek zodat de fans weer helemaal kunnen genieten van hun vertrouwde serie. Dit mede dankzij het feit dat alle acteurs bereid waren mee te werken. Met een andere Mr. Big bijvoorbeeld, zou de film een stuk minder leuk zijn. De fans van Sex and the City hebben niet voor niets zo lang moeten wachten, het was het wachten meer dan waard. Maar ook voor de mensen die geen fan waren van de serie is deze film zeer de moeite waard. Het is namelijk de beste romantische komedie sinds tijden!

Eveliene Sanders

Waardering: 4.5

Bioscooprelease: 12 juni 2008