Shadow: Dead Riot (2005)

Regie: Derek Wan | 90 minuten | horror | Acteurs: Carla Greene, Tony Todd, Nina Hodoruk, Misty Mundae, Tatianna Butler, Moet Meira, Sergio Jones, Jeff Atwood, Margaret Baker, David Brown, Lee Burkett, Jaysen Clough, Federico Ferreri, Chris Fraley, Jamie Greco, Sergio Jones, Andrea Langi, Ruby Larocca, John Martineau, Cat Miller, Michael J. Panichelli Jr., Gregory Smeck, Jennifer Szerlag, Toy, Aggie Valdez, Brian Anthony Wilson, John Wooten

Bij het kijken van sommige films vraag je je toch af hoe deze ooit gemaakt hadden kunnen worden. Dit geldt ook voor ‘Shadow: Dead Riot’, een zombiefilm in een vrouwengevangenis. Een film die zich voornamelijk richt op het in beeld brengen van veel naakte vrouwen, martial arts gevechten, zombies en liters bloed. Regisseur Derek Wan heeft gedacht om hiermee een degelijke horrorfilm te kunnen maken, maar hij is op geen enkel front geslaagd.

Derek Wan weet totaal geen spanning op te bouwen. De spannende momenten komen niet over.
Zelfs niet wanneer een zombie een doucheruimte in loopt waar op dat moment een vrouw aan het douchen is. Eerst zit hij aan haar om vervolgens haar hart eruit te halen. Dat zulk soort scènes niet werken komt niet alleen vanwege de overbelichting, maar voornamelijk omdat de kijker niet mee kan leven met de personages. De karakters van deze film zijn allemaal zeer oppervlakkig waardoor de kijker geen sympathie kan opbrengen voor personages. Het kan je dan ook niets schelen wat er met ze gebeurd als ze aangevallen worden door de horde zombies.

Daarbij komt nog dat de acteurs en actrices stuk voor stuk beroerd acteerwerk afleveren, alsof ze nog nooit één acteerles gehad hebben. Bij het verschijnen van Tony Todd (‘Candyman’, ‘Night of the Living Dead’, ‘Final Destination’) als de seriemoordenaar Shadow, verwacht je dan ook dat het niveau van de film wat omhoog gaat, maar ook hij weet niets toe te voegen.
Dan rest nog de zombies, die zijn slecht gemaakt en boezemen geen angst in. Vooral de zombiebaby ziet er gewoon lachwekkend uit, het lijkt wel een plastic pop. Wan combineert het horrorgeweld met martial arts, maar deze gevechten zien er te gespeeld uit om te overtuigen.

‘Shadow: Dead Riot’ is één van de slechtste en saaiste horrorfilms ooit gemaakt. Het is een wonder dat men hieraan ooit begonnen is en het afgemaakt heeft. Vermijd deze film en ga een echte horrorfilm kijken, want hiermee verspil je je tijd.

Marvin Heineman