Storks: Guide to Your New Baby – Pigeon Toady’s Guide to Your New Baby (2016)

Recensie Storks: Guide to Your New Baby CinemagazineRegie: Matt Flynn, Doug Sweetland | 2 minuten | animatie, korte film, komedie, familie | Originele stemmencast: Katie Crown, Stephen Kramer Glickman, Keegan-Michael Key, Jordan Peele, Andy Samberg

Over de animatiefilm ‘Storks’ (2016) was niet iedereen even enthousiast. Het concept, over de ooievaars die met hun tijd zijn meegegaan en een online bezorgservice gebruiken om baby’tjes bij hun ouders te bezorgen, is nog best aardig. Het grote mankement aan de film is echter het te snelle tempo, de lage grapdichtheid en het script in het algemeen. De personages kwamen ook niet allemaal even goed uit de verf. En nu blijkt een van de meest schreeuwerige figuurtjes, Pigeon Toady, zijn eigen spin-off (soort van) te hebben gekregen…

Op de blu-ray van ‘Storks’ treffen we namelijk ‘Pigeon Toady’s Guide to Your New Baby’ (2016) aan, een korte animatiefilm waarin de wereldvreemde, om aandacht schreeuwende en bemoeizuchtige duif Pigeon Toady – ongevraagd? – advies geeft over hoe je met pasgeboren baby’tjes moet omgaan. Het idee is dat het grappig is, omdat hij geen idee heeft wat hij aan het doen is. Maar net als bij de hoofdfilm trekken de grollen allemaal in een sneltreinvaart voorbij, zodat een geintje amper geland is voor er alweer wat nieuw langskomt. En zo grappig is het allemaal niet. De pay-off pakt ook helemaal niet zo uit als de makers dat bedoeld hebben.

Het enige leuke is eigenlijk dat de wolven uit de hoofdfilm, die gezamenlijk allerlei vormen kunnen aannemen, hier ook weer de revue passeren. In tegenstelling tot Pigeon Toady hebben zij geen enkel woord nodig om de aandacht van de kijker te treffen. Ze vormen dan ook een prettig baken van rust in dit voortrazende niemendalletje.

Patricia Smagge

Waardering: 2.5

DVD-, blu-ray en UHD blu-ray-release: 8 februari 2017 (als extra op de DVD/blu-ray, blu-ray 3D en UHD blu-ray van ‘Storks’).