Stuck in Love (2012)

Regie: Josh Boone | 93 minuten | komedie, drama, romantiek | Acteurs: Greg Kinnear, Jennifer Connelly, Lily Collins, Nat Wolff, Kristen Bell, Logan Lerman, Liana Liberato, Michael Goodwin, Stephen King, Rusty Joiner, Patrick Schwarzenegger, David Carzell, Barbara Weetman, Alex ter Avest, Zeeko Zaki, Nate Panning

Een verscheurd gezin, waarin ieder zijn eigen destructieve weg gaat. Na zijn scheiding met Erica kan Bill maar niet accepteren dat het over is. Hij ontpopt zich tot een ware stalker, die in haar tuin staat om naar binnen te gluren (wie heeft er tegenwoordig geen gordijnen?). Zijn ex-vrouw is ondertussen al hertrouwd, maar lijdt onder het verlies van haar gezin. De dochter, Samantha wil namelijk niets meer van haar weten. Ze negeert haar moeder volkomen en heeft een cynische levenshouding. Haar totale ontkenning van het bestaan van liefde of zelfs maar menselijkheid jaagt haar het bed in met jan en alleman. Toch is ze erg succesvol: ze heeft een boek geschreven over haar ervaringen met de scheiding van haar ouders, welke gepubliceerd wordt. Hiermee treedt ze in de voetsporen van haar vader, die gevierd schrijver is. Sinds de scheiding heeft hij echter geen woord meer geschreven.

Op het nieuws van Samantha reageert broertje Rusty koel. Hij is jaloers. Zijn leven ziet er nog redelijk normaal uit, afgezien van zijn frequente wietgebruik dan. Dan geeft zijn vader hem het advies om wat meer te leven, zodat hij tenminste wat heeft om over te schrijven. Dit laat hij zich geen twee keer zeggen, hij versiert zijn crush en slaat haar vriend een bloedneus. Zij blijkt echter een drugsprobleem te hebben…

In de luchtige dramafilm ‘Stuck in Love’ maken vier karakters ieder hun eigen ontwikkelingen mee over de tijdsspanne van een jaar, waardoor ze weer terug tot zichzelf komen, in het reine met het verleden en uiteindelijk ook meer tot elkaar. Het zijn vier volwaardige verhaallijnen, en hoewel de cynische dochter bijna ongeloofwaardig hard is, is het een mooi portret van de strubbelingen van een verscheurd gezin. Toch is ‘Stuck in Love’ geen zware film. Het is ook niet per se een grappige film. Het is wel een veelzijdige film, door de verschillende leeftijden van de personages zit er een beetje high school drama in, een beetje college party, wat coming-of-age, en het wat volwassener drama van de middelbare leeftijd.

De locatie van ‘Stuck in Love’ aan het strand ergens in America, is erg mooi en spreekt tot de verbeelding. De cinematografische beelden zijn desondanks net als het verhaal niet erg bijzonder. Al met al is ‘Stuck in Love’ niet bijzonder, maar wel leuk en interessant voor de mensen die in de werking van de menselijke geest en de dynamiek binnen het gezin geïnteresseerd zijn.

Mirte Brethouwer

‘Stuck in Love’ verschijnt dinsdag 27 mei 2014 op DVD.