Team Darryl (2018)

Recensie Team Darryl CinemagazineRegie: Taika Waititi | 6 minuten | korte film, komedie | Acteurs: Jeff Goldblum, Daley Pearson

Voor regisseur Taika Waititi begon aan de productie van ‘Thor: Ragnarok’ maakte hij ‘Team Thor’, waarin hij vertelt wat Thor tijdens zijn welverdiende rustpauze doet terwijl Captain America en Iron Man in ‘Captain America: Civil War’ de wereld aan het redden zijn. De Noorse god heeft zich in Australië teruggetrokken, waar hij het leven van kamergenoot Darryl Jacobson op stelten zet. ‘Team Thor’ is een mockumentary-achtig filmpje van amper vijf minuten. Op de blu-ray van ‘Thor: Ragnarok’ (2017) staat een nieuwe short, ‘Team Darryl’, die laat zien dat Darryl na de gebeurtenissen in ‘Ragnarok’ een nieuwe baan kreeg in Los Angeles en daar op zoek moest naar een nieuwe kamergenoot. Er was één iemand die reageerde op zijn Craigslist advertentie: The Grandmaster (Jeff Goldblum).

The Grandmaster heeft het overduidelijk naar zijn zin bij Darryl en leert – net als Thor dat deed – op zijn eigen manier over het leven op aarde. Hij houdt er zoveel van, dat hij besluit om heerser te worden. Voor Darryl heeft hij al vrij snel een nieuwe taak (eerst ‘Ragnarok’ kijken om spoilers te voorkomen!). Darryl geeft op droogkomische wijze commentaar op zijn nieuwe huisgenoot, voor wie hij – terecht – ontzag heeft. ‘Team Darryl’ is een amusante short, die liefhebbers van Jeff Goldblum – want Jeff Goldblum – niet mogen missen.

Monica Meijer

Waardering: 3.5

Blu-ray-release: 7 maart 2018 (extra op ‘Thor: Ragnarok’).