The 41-Year Old Virgin Who Knocked Up Sarah Marshall and Felt Superbad About It (2010)

Regie: Craig Moss | 82 minuten | komedie | Acteurs: Bryan Callen, Noureen DeWulf, Mircea Monroe, Steven Sims, Austin Michael Scott, Randall Park, Chris Spencer, Frank Maharajh, Eric Tiede, Alissa Krämer, Heidi Krämer, Stephen Kramer Glickman, Jessica Lee, J. Chris Newberg, Steven Nicholas, Melissa Villasenor, Johanna Jussinniemi, J.R. Starr, Duane R. Shepard Sr., Matt Crabtree, Tony Haney, Norma Michaels, Lindsay Ames, Sherry Shaoling, Neil Lewis, Debbie Campbell

Woorden schieten te kort om te omschrijven wat het gevoel is na het zien van ‘The 41 Year Old Virgin Who Knocked UP Sarah Marshall and Felt Superbad About It’. Zoals de titel al doet vermoeden, gaat het hier om een spoof van succesvolle komedies van Judd Apatow en anderen. Films als ‘Superbad’, ‘The 40 Year Old Virgin’, ‘Forgetting Sarah Marshall’, ‘Funny People’, ‘Knocked Up’ maar ook ‘Slumdog Millionaire’ en ‘The Curious Case Of Benjamin Button’ worden op de hak genomen.

De film vertelt het verhaal van Andy (Bryan Callen) die op 41-jarige leeftijd nog steeds maagd is. Zijn vrienden komen erachter en proberen vervolgens er alles aan te doen om hem aan een leuke dame te koppelen. Op een nacht neemt hij Sarah Marshall (Mircea Monroe) mee naar huis. Geblinddoekt raakt ze zwanger van een van de vrienden van Andy, maar ze legt de vaderlijke verantwoordelijkheid natuurlijk bij hem neer. Om alles te vergeten vertrekt Andy op vakantie. Daar komt hij Kim (Noureen DeWulf) tegen, een dame waar hij eerder zijn oog op had laten vallen. Maar ze zijn niet alleen, ook Sarah Marshall is aanwezig op hetzelfde vakantieadres. In de tussentijd proberen zijn vrienden met behulp van een vals identiteitsbewijs aan drank te komen zodat ze de mooiste meisjes van school kunnen dronken voeren, met alle gevolgen van dien.

Het heeft weinig zin om een verdere poging te doen inhoudelijk in te gaan op de verschillende verhaallijnen. Zelfs met de beste bedoelingen is er niets positiefs over deze ronduit verschrikkelijke film te melden. De insteek is al fout; een spoof kan leuk zijn als het een parodie is van een film die heel serieus bedoeld is. In dit geval worden een aantal voornamelijk goede komedies op een geheel inspiratieloze wijze bijeengebracht en alle goede grappen worden vervangen door kinderachtige, smerige of gewoon ronduit slechte grappen, gespeeld door slechte acteurs. Wat overblijft, is vooral niet om aan te zien. Spaar jezelf, deze film is ronduit zonde van je tijd. Dit zijn 82 minuten van je leven die je nooit meer terug kan krijgen.

Grietje de Heer