The Babymakers (2012)

Regie: Jay Chandrasekhar | 98 minuten | komedie | Acteurs: Paul Schneider, Olivia Munn, MIchael Yurchak, Wood Harris, Kevin Heffernan, Nat Faxon, Lindsey Kraft, Constance Zimmer, Aisha Tyler, Jude Ciccolella, Soren Hellerup, Tom Wright, Tommy Dewey, Sharon Maughan, Tony Sancho, Audrey Sonnier, Alena Savostikova, Jay Chandrasekhar

Tommy (Paul Schneider) en Audrey (Olivia Munn) zijn drie jaar getrouwd. Volgens Audrey het uitgelezen moment om een gezin te beginnen. Als Tommy overstag gaat, probeert het koppel negen maanden lang zonder succes een kind te verwekken.

Na enig onderzoek blijkt dat Audreys eierstokken perfect werken, maar dat Tommy’s sperma te langzaam geworden is. Toen de zaadjes nog wél actief rondzwommen, is Tommy herhaaldelijk spermadonor geweest om Audrey een dure verlovingsring te kunnen geven. Met behulp van beste vrienden Wade (Kevin Heffernan), Zig-Zag (Nat Faxon) en Indiase maffioso Ron Jon (gespeeld door regisseur Jay Chandrasekhar zelf) besluit de wanhopige Tommy de spermabank te beroven waar één van zijn donaties nog opgeslagen ligt. Dit kan natuurlijk niet goed gaan…

Het onderwerp van ‘The Babymakers’ heeft de potentie (no pun intended) om een grappig en origineel filmscript te creëren. Helaas heeft regisseur Chandrasekhar gekozen voor de makkelijkste manieren om de lachers op de hand te krijgen, en zit de film vol standaardgrappen over seks, homoseksualiteit, Jehovagetuigen en etniciteit.

Hoofdrolspelers Schneider en Munn hebben weinig chemie voor een gelukkig getrouwd stel. De twee brengen hun tekst plichtmatig en komische timing is niet hun sterkste kant, hetgeen in de openingsscène meteen duidelijk wordt. Chandrasekhar is te pruimen in de rol van een naar Bollywoodmuziek luisterende mobster, maar Faxon en Heffernan als Tommy’s sullige vrienden kunnen nog het beste uit de voeten met de onderbroekenlol. Dit is niet vreemd, aangezien de laatstgenoemde acteur in de loop der jaren meerdere films met Chandrasekhar heeft gemaakt, en onderdeel uitmaakt van ‘Broken Lizard’, zijn komiekengroep. Ook Faxon en Chandrasekhar waren al eerder samen (met Munn) in de film ‘Freeloaders’ uit 2011 te zien.

Voor de fans van het werk van de regisseur of (één van) de acteurs is ‘The Babymakers’ wellicht leuk, maar de rest van de filmliefhebbers kunnen het anderhalf uur dat deze film duurt beter anders besteden.

Loes van Iperen

Waardering: 1.5

Bioscooprelease: 27 juni 2013