The Dog Days of Winter (2018)

Regie: Habib Louati | 4 minuten | korte film, animatie | Originele stemmencast: John Kassir

Één van de meest geliefde personages uit Dr. Seuss’ The Grinch, is toch wel Max, de trouwe viervoeter van de Grinch. De hond ziet er in de vele adaptaties die er van het klassieke verhaal zijn steeds anders uit, maar zijn karakter blijft hetzelfde: hij gaat voor zijn baasje door het vuur en is zo de belichaming van de term onzelfzuchtigheid.

In ‘The Dog Days of Winter’ krijgt Max de hoofdrol. De Grinch voelt zich niet lekker en ligt in bed zielig te zijn. Voor Max de kans om te laten zien uit welk hout hij gesneden is. Hij wil zijn baasje trakteren op een lekkere kop thee, maar de voorraad thee is op. Er zit voor Max niets anders op dan naar Whoville te gaan om inkopen te doen. Maar de weersomstandigheden zitten niet bepaald mee. En de kruidenier heeft ook niet echt zin om een hond toe te laten in zijn winkel. Laat Max zich kennen of kan de Grinch echt op hem rekenen?

Deze visuele stijl van dit animatiefilmpje doet bijna vermoeden dat het een deleted scene uit ‘The Grinch’ is, maar verder voegt het verhaaltje niet zoveel toe. Ja, Max is exact de doorzetter zoals we hem kennen, maar een grappige payoff blijft uit. ‘The Dog Days of Winter’ is zo niet veel meer dan een showcase voor het animatietalent dat zich aan Illumination Entertainment heeft verbonden. Habib Louati werkte eerder aan gerenommeerde films als ‘Persepolis’ en ‘A Monster in Paris’. ‘The Dog Days of Winter’ is zijn tweede korte animatiefilm als regisseur.

Monica Meijer

Waardering: 2.5

DVD-, blu-ray- en 4K UHD-release: 3 april 2019