The Greatest Hits (2024)

Regie: Ned Benson | 94 minuten | drama, muziek, romantiek | Acteurs: Lucy Boynton, Justin H. Min, David Corenswet, Austin Crute, Retta, Andie Ju, Nelly Furtado, Clementine Creevy, Tom Yi, Jenne Kang, Jackson Kelly, Alyssa Hunter, Mary Eileen O’Donnell, Rory Keane, Shelby Cobb, DJ Harvey, Thomas Ochoa

Herinneringen en muziek. Vaak zijn ze nauw met elkaar verbonden. Zo verbind je snel een liedje met bijvoorbeeld een bepaalde vakantie, een relatie of met een verdrietig moment. Liedjes brengen ons vaak vreugde, maar kunnen ons ook hoop en steun brengen. Deze functies van muziek komen op een prachtige manier terug in de film ‘The Greatest Hits’.

De film draait om Harriet. Ze heeft twee jaar terug haar vriend Max verloren in een auto-ongeluk en heeft dit nog niet goed kunnen verwerken. Wat haar rouwproces niet makkelijk maakt is het feit dat ze een bepaalde ‘gave’ heeft gekregen door het ongeluk. Zo reist ze terug in de tijd wanneer ze een bepaald nummer hoort, naar het moment waarop dat nummer gedraaid wordt. Harriet reist zo regelmatig terug in de tijd in de hoop het ongeluk te kunnen voorkomen. In het dagelijkse leven maakt deze ‘gave’ het Harriët erg moeilijk. Zo kan ze in het openbaar zomaar een ‘aanval’ krijgen waardoor ze terug in de tijd reist. Om dit zoveel mogelijk te voorkomen draagt ze een geluidswerende koptelefoon, werkt ze in een bibliotheek en is ze verder heel veel thuis. Ook gaat Harriet naar een praatgroep voor mensen die rouwen. Hier ontmoet ze David.

‘The Greatest Hits’ lijkt op het eerste gezicht een eenvoudige romcom, echter doe je de film hiermee flink tekort. Het heeft zeker elementen van een romantische komedie, echter bevat het eveneens ingrediënten van science fiction en drama. Het is een gedurfde keuze deze genres met elkaar te vermengen, maar het resultaat mag er zijn. En hoewel het verhaal van de film niet superorigineel is, weet de film toch te raken. Dit komt door de liefde die door de cast en de crew in de film gelegd is.

Ook is de cast van een prima niveau. Zeker hoofdrolspeelster Lucy Boynton (Harriet) is erg sterk en weet goed alle verschillende emoties van Harriet te laten zien. Ook haar chemie met tegenspelers Justin H. Min (David) en David Corenswet (Max) is meer dan voldoende.

Het hoogtepunt van de film is de soundtrack. De muziek is een essentieel deel van het verhaal en de gekozen liedjes worden er op een mooie manier in verweven. De soundtrack bevat onder andere liedjes van Roxy Music, Lana Del Rey en Phoebe Bridgers. Met name de twee laatstgenoemde passen qua stijl bij het meer droevige deel van de film.

Kortom, hoewel ‘The Greatest Hits’ geen erg origineel verhaal is, weet het toch te raken. Dit komt door de goede cast, sterke soundtrack en liefde die in het maken van de film gestoken is. Jammer dat de film niet in de bioscoop heeft mogen draaien.

Tom Holtackers

Waardering: 4

VOD-release: 12 april 2024 (Disney +)