The Hungover Games (2014)

Regie: Josh Stolberg | 82 minuten | komedie | Acteurs: Ross Nathan, Sam Pancake, Ben Begley, Herbert Russell, John Livingston, Damien Bray, Tara Reid, Jamie Kennedy, Chanel Gaines, Carolyn Ratteray, Hank Baskett, Bruce Jenner, Steve Sobel, Mark Harley, Martin Klebba, Con Schell, Terra Jole, Daniel Buran, Jeff Torres, Brandi Glanville, Kyle Richards, Camille Grammer, Terrence Julien, Matt Flanagan, Kayden Kross, Rita Volk, Jonathan Silverman, Ron Butler, Robert Wagner

Vind je ‘De Tv-Kantine’ leuk? Vind je een komedie waarin een parodie van een bekend acteur opdraaft vermakelijk, ongeacht het gebrek aan grappen? Kun je bovenstaande vragen met ‘ja’ beantwoorden, dan ben jij misschien wel de doelgroep van ‘The Hungover Games’.

De filmtitel geeft al aan wat je kunt verwachten: een kruising tussen ‘The Hangover’ en ‘The Hunger Games’. In deze spoof worden ook nog films als ‘Ted’, ‘Thor’ en ‘Carrie’ op de hak genomen. Ook Johnny Depp moet het ontgelden. Klinkt leuk, maar in de praktijk valt dat nog vies tegen. ‘The Hungover Games’ mist namelijk grappen. Dat ligt niet zozeer aan de cast. De acteurs die de cast van ‘The Hangover’ imiteren, spelen namelijk niet onverdienstelijk. De mimiek van acteurs Ed Helms en Bradley Cooper wordt vakkundig nagebootst en daar is duidelijk veel aandacht aan besteed. Aan sterke one liners of knappe slapstick is geen enkel denkwerk vuil gemaakt. Helaas is het merendeel van de cast lachwekkend slecht. Vooral gastoptredens van Jamie Kennedy en Tara Reid zijn tenenkrommend.

Een parodie op vuilbekkende teddybeer Ted uit de gelijknamige film heeft een pluche piemel waarmee hij iedereen swaffelt. Is dat grappig? Nou nee. Een verwijfde Thor is ook niet erg inventief en een persiflage op ‘The Hangover’ is al helemaal overbodig. Een parodie op een komedie? Serieus? Dat ‘The Hungover Games’ nog net niet zo slecht is als prullen als ‘Epic Movie’, ‘Date Movie’ en ‘Dance Movie’ is te wijten aan de hoofdrolspelers. De imitatoren van ‘The Hangover’ zijn bij vlagen best aardig op dreef en leveren overtuigende parodieën af.

Helaas zijn naakte dames (met borsten die overal tussen blijven hangen), hitsige teddyberen en maagdelijke meiden zonder beha geen garantie voor humor. Net als bij ‘De Tv-Kantine’ het geval is, blijkt hier opnieuw dat je zonder script en grappen nergens bent. Als je imitaties geen puntige one-liners hebben, kijk je naar een overtuigend maar doelloos verkleedpartijtje. Het erge is dat er werkelijk totaal niet over de koers van de film is nagedacht. Zolang er bloot inzit, er flink gevloekt wordt en een seksuele lading in elke scene zit moet het goed zijn. Dat is het niet. Dit is armoe troef…

Frank v.d. Ven

‘The Hungover Games’ verschijnt woensdag 5 maart 2014 op DVD.