The Other End of the Line (2008)

Regie: James Dodson | 106 minuten | romantiek | Acteurs: Jesse Metcalfe, Shriya Saran, Larry Miller, Michael Chen, Nouva Monika Wahlgren, Sara Foster, Harry Key, Austin Basis, Tara Sharma, Sushmita Mukherjee, Jai Thade, Suhita Thatte, Anupam Kher, Avantika Akerkar, Neel Tolani

‘The Other End of the Line’ vindt zijn oorsprong bij dezelfde makers als de net-niet romantische komedie ‘Confessions of a Shopaholic’. Lijdt deze laatstgenoemde film ook al aan het zwakke script syndroom en te oppervlakkige personages, ‘The Other End of the Line’ blijkt het virus overgenomen te hebben.

De Indiase Priya vertrekt naar Amerika om haar droom achterna te gaan – leven in het beloofde land met een man van wie ze echt houdt. Geen gearrangeerd huwelijk voor haar! Als Granger, een van haar klanten, haar graag wil ontmoeten dan bedenkt ze zich geen moment en stapt op het vliegtuig. Uiteraard is het leven geen sprookje en loopt het allemaal anders dan verwacht.

Jesse Metcalfe – de destijds veelbelovende jonge acteur uit ‘Desperate Housewives’ – laat zich niet van zijn beste kant zien. Het moge duidelijk zijn dat hij (nog) niet klaar is om een grote rol te dragen in een komedie. Het ontbreekt hem aan natuurlijke humor en inlevingsvermogen, maar daar tegenover staat een hoge dosis natuurlijke charme wat menig meisje/vrouw zal bekoren. Maar wat nog het meest ontbreekt is de chemie – welke dan ook- met tegenspeelster Shriya Saran.

Shriya Saran heeft al een heleboel (Bollywood) films op haar naam staan. Ze zal het in India ook ongetwijfeld goed doen: ze ziet er mooi uit, een tikje westers en haar ‘sterkste’ punt is het overacteren. Erg geliefd in Bollywood – maar een stuk minder in Hollywood… Haar mooie lach maakt een hoop goed, maar verdoezelt de oppervlakkigheid die ze uitstraalt niet. Ook zij heeft duidelijk moeite met het inleven in haar personage.

‘The Other End of the Line’ is een leuke poging tot een romantische komedie, maar mist overtuigingskracht en spontaniteit. De acteurs die de film moeten dragen worden gedragen door het script en laten zich zachtjes meevoeren met de stroom. Op papier ziet de film (en de acteurs overigens) er mooi uit, maar het eindresultaat is teleurstellend.

Tessa Obbens