The Prince & Me 2: The Royal Wedding (2006)

Regie: Catherine Cyran | 97 minuten | komedie, romantiek | Acteurs: “Luke Mably, Kam Heskin, Clemency Burton-Hill, Maryam d’Abo, Jonathan Firth, Jim Holt, David Fellowes, Paulina Bakarova, Daniel Cerny, Michael J. Gaeta, Ryan James, Lana Likic, Darren Richardson, Joshua Rubin

Wat gebeurt er na het einde van het moderne sprookje uit ‘The Prince & Me’ (2004)? Er wordt een vervolg gemaakt. Met een geheel nieuwe cast behalve Luke Mably als prins Edvard. Julia Stiles bedankte na deel 1 en de relatief onbekende actrice Kam Heskin neemt de rol van Paige Morgan over. Ook is Maryam d’Abo uit ‘The Living Daylights’ (1987) te zien als koningin Rosalind. Ach, het verhaal van de kroonprins die verliefd wordt op een burgermeisje, komt ons dat niet bekend voor? ‘The Prince & Me’ is geinspireerd op het verhaal van prins Frederik van Denemarken en de Australische Mary Donaldson. Maar ook wij hebben Prins Willem-Alexander en Maxíma. ‘The Prince & Me 2′ laat zien waar iedereen op wacht, de droombruiloft van prins Edvard en zijn Amerikaanse Paige. Het is drie weken voor de trouwerij, maar een oude Deense wet en de jaloerse prinses Kirsten (Clemency Burton-Hill) en haar vader gooien roet in het eten.

Wat kun je dus verwachten? Genoeg faux pas door Paige in de koninklijke wereld, sensatie, schandalen, twijfel, een breuk en dan eindelijk toch nog de happy end. Koninklijk gekluns en troonkapers hebben we eerder gezien in ‘The Princess Diaries’ (2001) en ‘The Princess Diaries 2: Royal Engagement’ (2004). ‘The Prince & Me 2′ is niet origineel, het plot is dun en voor het Deense kasteel hangt er om een of andere reden in het begin een Tsjechische vlag. Maar niettemin is ‘The Prince & Me 2′ toch vermakelijk en makkelijk verteerbaar. De aankleding, decor en acteerprestaties zijn goed. Kam Heskin’s make-up en krullen hadden wel wat minder gemogen, soms oogt ze wat goedkoop terwijl ze gewoontjes moet lijken. Clemency Burton-Hill is een overtuigende valse loeder.

Waarschijnlijk is het geen aanrader als je ‘The Prince & Me’ (2004) al hebt gezien en gehecht bent geraakt aan die gezichten bij die karakters. Dan is het vervolg, zoals wel vaker een afknapper. Liefhebbers ‘The Prince & Me’ (2004) beklagen het ontbreken van de klik tussen de verloofden in deel 2 of ze missen Ben Miller als Soren en prinses Arabella, het zusje van Edvard die verdwenen lijkt te zijn in deel 2. Maar ‘The Prince & Me 2′ blijft een leuk, luchtig, eenvoudig filmpje die anderen wel zal kunnen plezieren.

Sarita Koendjbiharie

Waardering: 2.5