The Suspect (2006)

Regie: Keoni Waxman | 85 minuten | thriller | Acteurs: Jamie Luner, Adrian Hough, Christian Bocher, Taylor Anne Reid, Belinda Metz, Alf Humphreys, Brock Johnson, John Tench, L. Harvey Gold, Matthew Harrison, Aaron Pearl, Nathaniel DeVaux, Greg Rogers, Lindsay Bourne

Paul James is een geliefd burger in Fenton waar hij is geboren en opgegroeid. Hij is niet alleen een trouw parochiaan en oorlogsheld, maar ook nog eens een gerespecteerd advocaat. Er wordt dringend een beroep op hem gedaan zich vooral als gemeenteraadslid kandidaat te stellen. Na een kerkveiling blijkt dochter Robin bij een vriendinnetje te gaan logeren en zijn vrouw Beth verheugt zich op een romantisch avondje. Paul moet echter nog even wat ophalen op zijn kantoor. Hij is de deur amper uit of Beth ziet dat hij neergeschoten wordt in zijn auto en dat de in brand gestoken auto ontploft.

Slechts enkele weken voor de moord heeft Paul een levensverzekering afgesloten waarbij in geval van zijn overlijden Beth en Robin goed verzorgd achterblijven. Jerry Calhoun (Christian Boucher) moet deze verdachte omstandigheid onderzoeken in opdracht van de verzekeringsmaatschappij. Dan vindt de politie 25.000 dollar in contanten in het bureau van Beth, het pistool in een rioolput voor de deur met haar vingerafdrukken erop en de jerrycan met benzine in de vuilniscontainer. Niemand gelooft meer in haar onschuld, zelfs niet haar eigen advocaat.

‘The Suspect’ is ‘inspired by a true story’ en verloopt geheel volgens het genre. Iemand wordt van iets ergs beschuldigd, maar als kijker weet je natuurlijk dat dit niet klopt. Door een toeval weet Beth na haar arrestatie te ontsnappen en dan komt er geheel volgens de regels hulp uit onverwachte hoek. Detective Jerry Calhoun voelt als voormalig politieman aan dat Beth onschuldig is. Ondanks dat het strafbaar is om een voortvluchtige te helpen en hij een gevangenisstraf riskeert, gaat hij samen met haar op zoek naar de waarheid. Het sentiment is er in de vorm van stiefdochter Robin. Beth beschouwt Robin als haar eigen dochter, maar Robin wil niets meer van haar weten, omdat ze gelooft dat Beth haar vader heeft vermoord.

Aangenaam tijdverdrijf voor een zwoele zomeravond of een regenachtige herfstdag en met net genoeg plotwendingen om het interessant te houden. En de acteurs pretenderen gelukkig ook niet meer dan te acteren in een wel aardig drama.

Diana Tjin-A Cheong