The Wedding Date (2005)

Regie: Clare Kilner | 90 minuten | komedie, romantiek | Acteurs: Debra Messing, Dermot Mulroney, Amy Adams, Jack Davenport, Sarah Parish, Jeremy Sheffield, Peter Egan, Holland Taylor

‘The Wedding Date’ is een romantische komedie, vol clichés en voorspelbaarheden maar ondanks dat alles is de film zeer geslaagd. Deze film kan worden vergeleken met de bekende film ‘My Best Friend’s Wedding’, een romantische komedie uit 1997. De onderwerpen zijn verschillend, maar de sfeer en de rode draad is exact hetzelfde. De ex, de nieuwe liefde, de familie en een feest als slotscène zijn in beide films onmisbaar.

Debra Messing, de ster uit de bekende Amerikaanse televisieserie “Will & Grace” speelt de hoofdrol in deze creatie van regisseur Clare Kilner. Met haar klunzigheid, nervositeit en chaotische karakter lijkt het personage Kat erg op Grace. Misschien is haar daarom de hoofdrol aangeboden, het is immers prettig om naar een oude bekende te kijken. Ook Dermot Mulroney doet opnieuw waar hij goed in is. Charmant als hij is speelt hij de heerlijke en fascinerende man die het bij iedereen goed doet, behalve bij de mannen. Zijn personage is grappig, sexy en ook nog eens diepzinnig, net als het karakter dat hij speelde in ‘My Best Friend’s Wedding’.

Sommige oneliners zijn origineel: Every woman has the exact love life she wants, maar helaas wordt het boek met oude citaten ook weer uit de kast gehaald. The hardest thing is loving someone and to have the courage to let them love you back moet na Get out of here toch de meest gedane uitspraak zijn in films.

Bijna alle nummers in de film worden gezongen door Michael Bublé. Een goede keus, met zijn warme stem en romantische en gevoelige teksten weet hij het gevoel van verliefdheid op te wekken, precies wat deze film nodig heeft. Voor iedereen die weer eens een avond verliefd wil zijn is deze komedie een echte aanrader. En voor de vrouwen: het zien van Dermot Mulroney in boxershort alleen al is reden om deze creatie te bezoeken.

Redactie Cinemagazine

Waardering: 3.5

Bioscooprelease: 12 mei 2005