The Wives He Forgot (2006)

Regie: Mario Azzopardi | 87 minuten | drama | Acteurs: Molly Ringwald, Mark Humphrey, Shannon Sturges, Maxim Roy, Ellen Dubin, Linda Thorson, Lara Azzopardi, Sean mcCann, Karl Pruner, Kevin Rushton, Hrant Alianak, Katie Bergin, J.C. Kenny, Sylvia Mina, Scott Hurst

‘The Wives He Forgot’ is voor televisie gemaakt en bevat ook de ingrediënten voor een echte avond thuis voor de buis. Niet de middelen voor een bioscoopkraker wat betreft budget, acteertalent en visuele aspecten, maar een verhaal in het jasje van een film, vergelijkbaar met series als bijvoorbeeld ‘Law & Order’ of een aflevering van een andere rechtbank- of advocatenserie. Omdat de randaspecten van de film niet opzienbarend zijn, is het verhaal van de film cruciaal om toch de kijker te binden, en de aandacht vast te houden. Hierin schuilt dan ook de kracht van dit televisiedrama, het verhaal steekt namelijk goed in elkaar. De plot is niet groots, maar wel spannend tot aan het einde toe, en ook niet compleet voorspelbaar. De accenten in het verhaal liggen op de juiste plaats waardoor enerzijds de spanning wordt vastgehouden, en anderzijds de kijker voldoende ruimte vindt om mee te denken en te raden.

De rol van Charlotte is niet op het lijf geschreven van Molly Ringwald, die haar best doet om een soort Bridget Jones-karakter van Charlotte te maken, maar zij weet wel het gehele acteerniveau van de film om hoog te stuwen. Met name bij het rechtbankgedeelte schiet ze tekort, maar dat wordt gecompenseerd door haar charmes en haar vrolijke uitstraling. Her en der weet ze de film zelfs wat humor mee te geven. Het gedeelte in de rechtbank is noodzakelijk voor het verhaal, maar de manier waarop het in de film is ingebracht, maakt een beetje dat je bij dit gedeelte als kijker wat indut. Hier had de film best wat meer uitgesproken kunnen zijn. Ook het jury gedeelte, wat altijd al een lastige factor is voor een Nederlands publiek, is mager te noemen. De rol van de aan geheugenverlies lijdende Gabriel, gespeeld door Mark Humphrey, is bepalend voor de film. Door zijn amnesie is hij bij voorbaat mysterieus. Zijn zorgzame identiteit en mannelijke uiterlijk maken van hem voor vrouwen een echte adonis, en voor anderen een sympathieke kennis. Zijn rol wordt goed neergezet, en ook de interactie tussen hem en Molly Ringwalds Charlotte is in orde. De acteerprestaties van de overige acteurs blijven hierbij zeker achter, maar zijn nog wel voldoende voor een televisiefilm.

Sharon Vonk