Ticket to Paradise (2022)

Recensie Ticket to Paradise CinemagazineRegie: Ol Parker | 104 minuten | komedie, romantiek | Acteurs: George Clooney, Julia Roberts, Sean Lynch, Arielle Carver-O’Neill, Ling Cooper Tang, Billie Lourd, Kaitlyn Dever, Charles Allen, Maxime Bouttier, Francis McMahon, Geneviève Lemon, Romy Poulier, Lucas Bravo, Dorian Djoudi, Ilma Nurfauziah, Agung Pindha, Ifa Barry, Cintya Dharmayanti, Nom Gunadi

David (George Clooney) en Georgia (Julia Roberts) zijn al twintig jaar gescheiden, maar maken elkaar nog graag het leven zuur. Hun enige connectie uit hun kortstondige huwelijk dat maar vijf jaar stand hield, is dochter Lily (Kaitlyn Dever). Zij is net afgestudeerd als jurist en gaat met haar hartsvriendin Wren (Billie Lourd) op vakantie naar Bali. Haar ouders bekvechten wel wat af voordat ze Lily op het vliegtuig hebben gezet. Eenmaal aangekomen, ontmoeten Lily en Wren per toeval de lokale zeewierboer Gede (Maxime Bouttier). Het is echte liefde op het eerste gezicht en David en Georgia zijn diep geschokt als Lily hen een paar weken later laat weten dat zij en Gede gaan trouwen en dat ze op Bali wil blijven wonen, in plaats van advocaat worden in de Verenigde Staten. Het gescheiden stel vliegt samen naar het Indonesische eiland om het huwelijk van Lily en Gede te dwarsbomen. Intussen heeft Georgia’s veel jongere vriend, de Franse piloot Paul (Lucas Bravo) plannen om haar te verrassen.

Heel verrassend is ‘Ticket to Paradise’ niet, want het verhaal is nu niet echt heel bijzonder te noemen. Het is ook direct het zwakste punt van de film. De belangrijkste plotpunten zie je mijlenver aankomen en alles kabbelt in een aangenaam tempo voort, net zo zacht als de branding op de zonovergoten stranden. Maar je krijgt als kijker ook precies wat je van de film verwacht: twee sterren die met overduidelijk plezier met elkaar spelen en je moeiteloos twee uur lang weten te entertainen.

Clooney en Roberts maakten al een aantal films samen, waaronder ‘Ocean’s Eleven’ en ‘Ocean’s Twelve’. In die films speelden ze overigens ook een gescheiden koppel dat weer voor elkaar valt – en waarbij Roberts een kunstgalerie heeft. Clooney is hier niet de handige crimineel Danny, maar de eerzame architect David die ooit een huis aan een meer wilde bouwen voor Georgia om samen in te gaan wonen. Gaandeweg de film komen we erachter hoe het zo mis kon gaan – en dat ze eigenlijk nog steeds stiekem een beetje van elkaar houden. Want als ze elkaar onverschillig zouden laten, zouden ze niet met zoveel felheid elkaar bestrijden. Al direct bij het afstuderen van Lily wordt de toon gezet: het tweetal is aan elkaar gewaagd en ze weten uiteraard direct de juiste, bijtende dingen terug te zeggen in hun verbale matpartij. Door Lily’s plannen moeten ze echter gaan samenwerken en de spreekwoordelijke strijdbijl begraven, waarbij ze licht hysterische oplossingen bedenken om het huwelijk van Lily en Gede te saboteren. De telkens opduikende Paul is ook nog een complicerende factor in de opnieuw ontluikende liefde tussen David en Georgia.

‘Ticket to Paradise’ zit vol met prachtige beelden van zonsondergangen, weidse vergezichten over zee en luxueuze strandhuizen en lijkt gesponsord door de VVV van Bali, maar de film heeft maar een paar momenten die ook daadwerkelijk daar werden gemaakt, de rest werd opgenomen in Australië. Als romantische komedie en luchtig zomers tussendoortje is ‘Ticket to Paradise’ prima vermaak. Het is ook een film die je vaker nog terug kunt zien en niet vanwege de memorabele scènes. Vooral omdat je vaag nog weet dat Julia Roberts en George Clooney je een warm, aangenaam gevoel gaven, maar je de inhoud van de film ook zo weer vergeten bent.

Hans Geurts

Waardering: 3

Bioscooprelease: 29 september 2022
Digital download-release: 7 december 2022
DVD- en blu-ray-release: 7 december 2022