Till Death (2021)

Recensie Till Death CinemagazineRegie: S.K. Dale | 98 minuten | thriller | Acteurs: Megan Fox, Eoin Macken, Callan Mulvey, Jack Roth, Aml Ameen, Stefanie Yunger, Julian Balahurov, Lili Rich, Teodora Djuric

Sommige actrices worden getypecast om hun uiterlijk of om specifieke rollen. Megan Fox is daar een mooi voorbeeld van. Ze fungeerde vooral als eye candy in schreeuwerige actiefilms als ‘Transformers’ en ‘Teenage Mutant Ninja Turtles’. Haar voornaamste bijdrage was om strakke kleding te dragen, met haar haren te zwieren en weinig zinnige dingen te zeggen. Dat begon Fox te irriteren en daarom ging ze op zoek naar meer uitdagende rollen. Met ‘Till Death’ is ze daarin geslaagd!

In ’Till Death’ draait het om een eenzame vrouw (Fox). Ze is weliswaar getrouwd, maar het is geen gelukkig huwelijk. Als ze door manlief wordt uitgenodigd voor een romantische trip, gaat ze schoorvoetend mee. Dan blijkt dat haar echtgenoot een nogal grimmig plan heeft. In the middle of nowhere pleegt hij zelfmoord, terwijl hij naast haar in bed ligt. Saillant detail is dat de dame beneveld is en vastgeketend is aan haar echtgenoot. De vrouw wordt wakker met het vastgeketende lijk van haar man aan haar arm. Tot overmaat van ramp komt er een spook uit haar verleden langs…

Het siert Fox dat ze wil laten zien wat ze in haar mars heeft. Ze had namelijk ook voor gemakkelijke rollen als beeldvulling kunnen kiezen in blockbusters waarin ze meer betaald zou krijgen voor minder werk. Toch koos ze voor een meer uitdagende rol in een bescheiden film. En dat is een goede beslissing geweest.

Fox zal nooit een karakteractrice worden, maar ze slaat zich er goed doorheen in deze fysieke rol. ‘Till Death’ is een spannende film waarin Fox erg ingetogen speelt. Dat doet ze goed. Je leeft met haar mee en dat is knap als je nagaat wat deze dame in het verleden heeft gedaan. Ze is niet brandschoon of onschuldig. ‘Till Death’ leunt sterk op de setting – een verlaten hutje in de besneeuwde wildernis – en het acteerwerk. Beide zijn geslaagd en door de vlotte montage vliegt de speelduur voorbij. Als je zin hebt in een vluchtige actiethriller, dan is dit je ding!

Frank v.d. Ven

Waardering: 3.5

Bioscooprelease: 23 september 2021
Digital download-release: 28 december 2021
VOD-release: 6 januari 2022
DVD- en blu-ray-release: 21 januari 2022