Trapped – Grand Isle (2019)

Recensie Trapped CinemagazineRegie: Stephen S. Campanelli | 97 minuten | actie, thriller | Acteurs: Nicolas Cage, KaDee Strickland, Luke Benward, Kelsey Grammer, Zulay Henao, Oliver Trevena, Emily Marie Palmer, Beatrice Hernandez, Rob Mars, Danny Le Boyer, Trey Tycer, Haley Milsap, Isabella Grace Roark, Duncan Casey

Nicolas Cage is een druk man. Zo speelde de acteur in 2019 in maar liefst zes(!) films. Het toont de werklust van deze Amerikaan aan. Nou ja, werklust is een groot woord. Uit het merendeel van de projecten die hij aanneemt, komt niet veel enthousiasme naar boven. Daar is ‘Trapped’ – zijn laatste klus uit 2019 – een mooi voorbeeld van.

In ‘Trapped’ speelt Cage Walter. Deze man woont met zijn vrouw Fancy (KaDee Strickland) in een Victoriaans landhuis. Als een vreemdeling bij het stel aanklopt en onderdak vraagt, omdat er een orkaan op komst is, besluit het echtpaar de man binnen te laten. Slecht plan, want deze gast blijkt een nogal dubieus verleden te hebben. Rechercheur Jones (Kelsey Grammer) gaat na een melding op onderzoek uit en ontdekt een aantal schokkende geheimen.

Deze film van regisseur Stephen S. Campanelli is overduidelijk een moetje. Voor een artistieke visie, diepere gedachtes of sprankelende special effects hoef je deze film niet te gaan zien. Voor bevlogen acteerwerk ook niet trouwens. ‘Trapped’ – of ‘Grand Isle’ zoals de film ook wordt genoemd – is een vlakke thriller zonder spanning, sfeer of lol. Dit is een broodproject waarbij een hoop mensen aan het werk werden gehouden en daardoor hun gezin konden onderhouden.

Cage heeft er weinig zin in en slaapwandelt door de film heen. Opnieuw zet hij een cartooneske, dik aangezette karikatuur van een man neer waarmee geen enkel mens zich kan identificeren. ‘Trapped’ toont Cage op de automatische piloot en dat is zonde. Vooral omdat de acteur echt wel talent heeft en critici omver kan blazen met zijn spel en bereik (dat hij echt wel heeft). In films als ‘Joe’, ‘Mandy’ en ‘Colour Out Of Space’ bewees hij recentelijk nog steeds een groot acteur te zijn. Helaas worden deze uitschieters overspoeld met vulling als ‘Trapped’.

Ook de doorgaans zo charismatische Grammer genoot niet van zijn rol. Mocht je een diehard-fan van Cage zijn dan is dit je ding. Verwacht je echter meer van een film, zoals originaliteit, overtuigende accenten, goed acteerwerk, een visie en een goede soundtrack dan kun je dit lopende bandwerkje met een gerust hart overslaan.

Frank v.d. Ven

Waardering: 1.5

DVD- en blu-ray-release: 7 augustus 2020