True Confessions of a Hollywood Starlet (2008)

Regie: Tim Matheson | 87 minuten | drama, komedie, familie | Acteurs: Joanna ‘JoJo’ Levesque, Shenae Grimes, Ian Nelson, Justin Louis, Lynda Boyd, Jennifer Miller, Melanie Leishman, Leah Renee Cudmore, Valerie Bertinelli, Dayna Devon, Jonathan Higgins, Jonathan Potts, Zain Meghji, Victoria Snow, Mary Kitchen

Een ontspoorde tienerster die feest tot in de kleine uurtjes en rollen verspeelt omdat ze zich misdraagt op de set? Er is weinig fantasie voor nodig om in Morgan Carter Hollywood wild child Lindsay Lohan te herkennen. De ontspoorde tienerster kent een lange en kleurrijke traditie in het land der sterren. Zo liet de schrijfster van de roman waar ‘True Confessions of a Hollywood Starlet’ op gebaseerd is zich inspireren door het levensverhaal van Drew Barrymore. Drew dronk haar eerste neut toen ze elf was en toog op dertienjarige leeftijd voor het eerst richting ontwenningskliniek. En Valerie Bertinelli, die in ‘True Confessions’ de rol van Morgans tante Trudy vertolkt, snoof ten tijde van haar rol in de jaren zeventig-serie ‘One Day at a Time’ stevig aan de coke. Gelukkig zijn zowel Bertinelli als Barrymore leuk opgedroogd. Als je weet dat ‘True Confessions’ uit de stal van vrouwenzender Lifetime komt, dan zal het weinig verbazing wekken dat ook Morgan Carter op een goede afloop kan rekenen. Waarom nog zonder slipje uit een limo stappen als je de ware liefde al gevonden hebt?

Verrassend genoeg is ‘True Confessions’ geen mierzoete woensdagavondfilm. Sterker nog, met wat meer pit had de film een ijzersterke satire over de uitwassen van celebrity culture kunnen zijn. Een soort ‘Clueless’ voor de jaren nul. Alle ingrediënten zijn aanwezig: acteurs die zich uitleven in hun rol, een scenario dat zichzelf niet te serieus neemt, trendy muziek, vlotte dialogen, een voice-over die alle gebeurtenissen van droog commentaar voorziet. De film loopt echter spaak op een gebrek aan scherpte. ‘True Confessions’ is best grappig, maar ook erg veilig. Als tienertiran is Morgan Carter aan de tamme kant. Ze gedraagt zich als een verwend nest en slaat af en toe een glas wodka achterover, maar welke tiener doet dat niet tegenwoordig? Daarbij heeft Morgan genoeg aan een reprimande van tante Trudy om gedag te zeggen tegen haar verslaving en haar wilde levensstijl. ‘True Confessions’ is een satire die gevangen zit in het keurslijf van een conventionele dramedy. Was de film geserveerd met een kwak sambal in plaats van een suikerlaagje, dan had hij zomaar de moeite waard kunnen zijn.

Paula Koopmans