Wedding Bros – The Marconi Bros. (2008)

Regie: Michael Canzoniero, Marco Ricci | 88 minuten | drama, komedie | Acteurs: Brendan Sexton III, Dan Fogler, Steven Randazzo, Nicholas De Cegli, Kelly-Ann Tursi, Marcia Jean Kurtz, George Morfogen, Ray Iannicelli, Diane Canzoniero, Kate Gersten, Jon Polito, Zoe Lister Jones, Patti D’Arbanville, Allen Warnock, Melanie Angelina Maras

Twee vrijgezelle jongemannen op een bruiloft waar ze niemand kennen, maar desondanks vooral lekker meedoen. Waar hebben we dat vaker gezien? De ondertitel van ‘Wedding Bros’ is dan ook niet ondubbelzinnig gekozen: “The original wedding crashers”. Het is een duidelijke verwijzing naar de succesvolle komedie “Wedding Crashers” uit 2005 met in de hoofdrollen Owen Wilson en Vince Vaughn. De toon is gezet en de verwachtingen zijn hooggespannen.

‘Wedding Bros’ vertelt het verhaal van twee broers, Anthony (Brendan Sexton III) en Carmine (Dan Fogler) Marconi. Ze werken mee in het vloerbedekkingsbedrijf van de familie en leggen dus tapijt. Als de broers in het grote, luxueuze huis van Lou terechtkomen, vinden ze in de kelder zijn opname apparatuur en een heleboel films. De goede man maakt bruiloftfilms en dat heeft hem geen windeieren gelegd. Voor de broers begint het met een idee om een spotje voor de tapijthandel op te nemen, maar al snel verlaten ze het familiebedrijf om in dienst te gaan bij Lou en de wondere wereld der bruiloft-cinematografie in te stappen.

Naar verluidt heeft één van de hoofdrolspelers, Brendan Sexton, drie dagen lang tapijt gelegd als voorbereiding op zijn rol. Je wilt je rol natuurlijk zo overtuigend mogelijk neerzetten. Het probleem van ‘Wedding Bros’ is alleen niet of er daadwerkelijk geloofwaardig tapijt wordt gelegd; die drie dagen hadden beter besteed kunnen worden aan het schrijven van het script en bedenken van goede grappen. ‘Wedding Bros’ slaat namelijk op alle fronten de plank mis. Het komisch duo Sexton en Fogler is niet sympathiek of grappig. Dat geldt trouwens voor alle personages. Het verhaal is ontzettend inspiratieloos in elkaar gedraaid. Net zoals de personages: niet grappig, sympathiek of geloofwaardig. Daarnaast klopt er geen hout van het tijdsbeeld dat wordt neergezet in de film. Het ene moment gaat het over VHS, het andere moment zie je een Porsche Cayenne voorbij rijden.

Dit is een film die maar niet grappig wil worden en staat mijlenver af van een film als ‘Wedding Crashers’. Smaken verschillen, maar dat iemand hier een plezier mee gedaan wordt is onvoorstelbaar.

Grietje de Heer