Welcome to the Jungle-The Rundown (2003)

Regie: Peter Berg | 98 minuten | actie, komedie, avontuur, thriller | Acteurs: Dwayne Johnson, Christopher Walken, Seann William Scott, Rosario Dawson, Ewen Bremner, Jon Gries, William Lucking, Ernie Reyes jr., Stuart F. Wilson, Dennis Keiffer, Garrett Warren, Toby Holguin, Paul S. Power, Stephen Bishop

‘Welcome to the Jungle’ is geregisseerd door acteur/regisseur Peter Berg. Zijn vorige film was de zwarte komedie ‘Very Bad Things’ (1998) met Cameron Diaz en Christian Slater. Met ‘Welcome to the Jungle’ maakt Berg een mix van actie, humor en avontuur.

Dwayne ”The Rock” Johnson was in Amerika al populair als worstelaar. Na zijn acteerdebuut in ‘The Mummy Returns’ (2001) en zijn hoofdrol in ‘The Scorpion King’ (2002) heeft hij nu zijn tweede hoofdrol te pakken. Hij speelt Beck een man die een afschuw heeft voor wapens en keer op keer zijn lichaam volledig in de strijd gooit. Zo zien we in het begin van de film dat hij het opneemt tegen een aantal football-spelers. In Hollywood wordt The Rock gezien als de nieuwe actieheld.

Na het zien van deze film kan men ze wel gelijk geven. De actiescènes met hem zien er goed uit en hij laat zien dat hij wel aardig kan acteren. In zijn volgende film ‘Walking Tall’ (2004) zien we hem als de sheriff Chris Vaughn (gebaseerd op de persoon Buford Pusser), die een eenmans oorlog begint tegen de criminelen in zijn stad. Voorlopig zullen we dus nog genoeg zien van The Rock.

De ‘bad guy’ wordt gespeeld door Christopher Walken. Deze fantastische acteur weet telkens weer een perfecte rol neer te zetten. Vorig jaar zagen we hem nog in de film ‘Catch me If you can’ (2002) van Steven Spielberg, waarvoor hij een Oscarnominatie voor kreeg. Wederom is Walken goed op dreef. Ditmaal als de tiran Hatcher die het volk in bedwang houdt met zijn legertje. Hij heeft een leuke monoloog waarin hij het concept van de tandenfee probeert uit te leggen aan een groepje soldaten die hem toch niet verstaan.

Het vrouwelijk aandeel in de film komt van de actrice Rosario Dawson. Ze heeft al in meerdere films gespeeld waaronder ’25th hour’ (2002) van Spike Lee en in ‘Men in Black II’ (2002). Dawson speelt Mariana een vrouw die overdag een barkeepster is en ’s nachts een rebellenleidster. Zij heeft zo haar eigen redenen om samen met Beck en Travis de schat te zoeken. Seann William Scott beter bekend als Stifler uit de ‘American Pie’-reeks, speelt de rol van Travis Walker.

Scott probeert iets leuks te maken van zijn rol maar faalt hier jammer genoeg in. De humor in de film is erg flauw, maar de actie en de vertolkingen van The Rock en Walken maken de film nog een beetje het kijken waard.

Marvin Heineman

Waardering: 2

Bioscooprelease: 29 januari 2004