What a Girl Wants (2003)

Regie: Dennie Gordon | 105 minuten | drama, komedie, familie, romantiek, avontuur, fantasie, musical | Acteurs: Amanda Bynes, Colin Firth, Kelly Preston, Eileen Atkins, Anna Chancellor, Jonathan Pryce, Oliver James, Christina Cole, Sylvia Syms, Soleil McGhee, Peter Reeves, James Greene, Steven Osborne

‘What a Girl Wants’ is een officiële remake van Vincente Minnellis komedie ‘The Reluctant Debutante’ uit 1958, gebaseerd op het toneelstuk van William Douglas Home. Door de ‘slechte stiefmoeder en -zusverhaallijn’ is het een moderne en zeer geslaagde versie van Assepoester. De film is mierzoet en de plot is net zo voorspelbaar als die van een romantische komedie. Maar het is een leuke feelgoodmovie, waar je niet met te hoge verwachtingen naar moet kijken.

Regisseuse Dennie Gordon heeft vooral veel televisieseries op haar naam staan, waaronder ‘Ally McBeal’, ‘Jack & Jill’, ‘Chicago Hope’ en de tienerserie ‘Dawsons Creek’. ‘What a Girl Wants’ is na ‘Joe Dirt’ (2001) haar tweede speelfilm.

De rol van Daphne wordt gespeeld door de zeventienjarige Amanda Bynes. We zullen vast nog veel horen van dit jonge talent, die in Amerika al een echte ster is. Op haar twaalfde had ze al haar eigen Amanda Show (die elke dag rond 22.30 uur te zien is op Nickelodeon). Haar vader wordt gespeeld door Colin Firth. ‘Hope Springs’ (2001) eveneens een film met Firth, verbleekt naast deze komedie. Kelly Preston vertolkt de rol van hippie moeder. Ze is een wedding singer en het is echt Preston die je hoort zingen. Ook Oliver James, die debuteert als Daphnes vriendje Ian, zingt echt in de film. Als James niet door de audities van ‘What a Girl Wants’ was gekomen, had hij nu in de nieuwste boyband van Simon Fuller (de man achter de Spice Girls en Idols) gezeten. De ‘evil stepsister’ wordt geweldig neergezet door Christina Cole en ook haar moeder, gespeeld door Anna Chancellor, zal meteen door de doelgroep worden verafschuwd. Chancellor werd al eens door Colin Firth afgewezen in de mini televisieserie ‘Pride & Prejudice’ (1995) en ook in What a Girl Want heeft ze niet veel succes. Hugh Grant had al eens de eer om haar voor het altaar te laten staan in ‘Four Weddings and a Funeral’ (1994) .

De makers van ‘What a Girl Wants’ weten precies wat meisjes van die leeftijd en met een gezonde dosis fantasie willen: leven in een sprookje, een vader als Colin Firth en een vriendje die in een band speelt. Chocola en tissues bij de hand en de meidenavond kan beginnen.

Roosmarijn Andringa

Waardering: 3

Bioscooprelease: 24 juli 2003