While You Were Sleeping (1995)

Regie: Jon Turteltaub | 103 minuten | komedie, romantiek | Acteurs: Sandra Bullock, Bill Pullman, Peter Gallagher, Peter Boyle, Jack Warden, Glynnis Johns, Micole Mercurio, Jason Bernard, Michael Rispoli, Ally Walken, Monica Keena, Ruth Rudnick, Maria Wright, Dick Cusack

Lucy is zo verlegen dat ze de man op wie ze verliefd is nauwelijks durft aan te kijken, laat staan dat ze hem durft aan te spreken. Haar verliefdheid is eigenlijk nergens op gebaseerd, maar in haar fantasie leeft ze met Peter op een roze wolk. Als ze haar na het ongeluk leren kennen, is de familie van Peter zo met haar ingenomen dat elke keer als ze de waarheid wil opbiechten er altijd een reden lijkt te zijn om dat niet te doen. En ook al voelt ze zich ongemakkelijk onder het misverstand dat blijft aanhouden, de warmte en gezelligheid van Peters familie kan ze niet weerstaan.

Haar verliefdheid op Peter is alleen maar gebaseerd op zijn knappe uiterlijk, maar als ze zijn broer Jack (Bill Pullman) leert kennen, ontstaat er van twee kanten ware liefde die zowel bij haar als bij hem verwarring wekt. Wanneer Peter uit zijn coma ontwaakt en zijn echte verloofde langskomt, buitelen de gebeurtenissen over elkaar heen en is de chaos compleet.

Sandra Bullock speelt Lucy op een lieve, charmante manier waardoor je meeleeft met haar dilemma. Moet ze de waarheid opbiechten en daardoor de liefde en genegenheid van haar pas verworven familie verliezen of moet ze haar mond houden, terwijl ze moeite heeft de boel te bedriegen? Het is niet juist wat ze doet, maar wie wil nou dat zo’n lieve, eenzame jonge vrouw weer in de kou komt te staan?

Tussen Sandra Bullock en Bill Pullman sprankelt het. Ze zijn zonder meer verliefd. Aanvankelijk heeft hij zijn bedenkingen tegen haar, maar naarmate hij haar beter leert kennen, valt hij als een blok voor haar. Die ontwikkeling is heel waarschijnlijk. Al met al is ‘While You Were Sleeping’ een hartverwarmende komedie die zorgt voor een algeheel gevoel van welbehagen.

Diana Tjin-A Cheong

Waardering: 3.5

Bioscooprelease: 24 augustus 1995