Winnie-the-Pooh: Blood and Honey 2 (2024)

Recensie Winnie-the-Pooh: Blood and Honey 2 CinemagazineRegie: Rhys Frake-Waterfield | 90 minuten | horror | Acteurs: Scott Chambers, Tallulah Evans, Ryan Oliva, Lewis Santer, Eddy MacKenzie, Marcus Massey, Peter DeSouza-Feighoney, Simon Callow, Alec Newman, Thea Evans, Nicola Wright, Teresa Banham

In 2023 bracht regisseur Rhys Frake-Waterfield ‘Winnie The Pooh: Blood and Honey’ uit. In deze slasher werd gretig gebruikgemaakt van het feit dat Winnie The Pooh in het publieke domein kwam. Iedereen mag sinds 2022 films maken rond dit personage, omdat de rechten zijn vrijgekomen. Geniaal idee om van de ietwat domme beer een horrorfiguur te maken. De uitwerking was helaas ontiegelijk matig (om het heel, heel netjes te verwoorden). Een jaar later heeft Frake-Waterfield een vervolg klaar. Heel goed is dit haastwerkje uiteraard niet, maar er is wel sprake van een gigantische stap voorwaarts.

In dit deel is Janneman Robinson aan het bijkomen van alle moordpartijen die zijn lievelingsknuffel heeft veroorzaakt. Op de sofa van een begrijpende psychiater komt hij tot rust. Pooh neemt geen rust en is uit op wraak. Ondertussen krijgt de bloeddorstige beer hulp van Uil en Teigetje. Dodelijke varianten van de bekende kindervriendjes uiteraard.

Tja. ‘Winnie The Pooh: Blood and Honey 2’ profiteert van meer ervaring, een scherper script, een ruimer budget en iets betere acteurs. Er zit meer vaart in deze film, de moordpartijen zijn creatiever en het zijn er beduidend meer dan in het eerste deel. Pooh heeft een facelift gekregen en ziet er wat overtuigender uit dan de zwaarlijvige man in het rubberen feestmasker uit deel een. Nu is er meer geld naar de grime gegaan en dat werpt zijn vruchten af.

In tegenstelling tot het eerste deel is dit vervolg een stuk vlotter en leuker. Helaas sleept de film halverwege doordat er te veel op de geestelijke problemen van Robinson wordt ingezoomd. Dit personage is niet bepaald sympathiek te noemen dus het duurt nogal lang. Het siert de regisseur dat hij probeert wat meer diepgang in zijn film te stoppen. Dit gaat de goede kant op! Deel drie zal vast wel eens een echt toffe film kunnen worden.

Frank v.d. Ven

Waardering: 2.5

Bioscooprelease: 30 mei 2024