Wolfsmelk (2013)

Regie: Hans Vercauter | 14 minuten | drama | Acteurs: Wouter Hendrickx, Ben Segers, Marijke Pinoy, Wine Dierickx, Oliver Pintens, Johan van Assche

Wolfsmelk is een verzamelnaam voor de plantensoort die wit, giftig en irriterend melksap bevat. Melk zo gevaarlijk als een wolf. In deze kortfilm van Hans Vercauter komt Marcus (Wouter Hendrickx, ook te zien in ‘De helaasheid der dingen’) na een aantal jaren uit de gevangenis. Marcus heeft nog een rekening open staan bij zijn broer Simon (Ben Segers). ‘Wolfsmelk’ is een film die verhaalt over broederliefde en over een leugen. Een leugen waardoor een familie uiteen dreigt te vallen. Zoals de vader van Marcus zegt: “Herinnering is als een hond. Die gaat liggen waar die wil.”

‘Wolfsmelk’ won de juryprijs tijdens het Montréal World Film Festival 2013. Een drama in 14 minuten. Een typische kijk op ‘eerlijkheid duurt het langst’.

Ruud Stift

‘Wolfsmelk’ verschijnt dinsdag 21 oktober 2014 op DVD én blu-ray (‘Selected Shorts #17: De beste Vlaamse kortfilms’, DVD en blu-ray ineen).